Юношеските национали на точка от европейското

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:52 / 29.04.2008
516
Българският национален отбор до 19 години победи с 2:0 домакините от Норвегия на стадион "Лислеби", в квалификационен мач за европейско първенство, информира сайтът kostadinov-football.com, цитиран от topsport.bg. По същото време Исландия се наложи с 1:0 над Израел. В състава на нашия тим са футболистите на Черно море Тодор Колев и Даниел Димов.

Головете за избраниците на Михаил Мадански реализираха Михаил Александров от дузпа в 27-ата минута и Исмаил Иса в 38-ата минута на първото полувреме. От 40-ата минута домакините от Норвегия останаха с човек по-малко, след като техен играч видя червения цвят на картона.

През втората част на мача домакините се опитаха да упражнят натиск, но бяха спирани още в централния кръг и много рядко стигаха до зоната на централните ни защитници и вратаря Караджов, които демонстрираха самочувствие и сигурност.

Буквално в последните минути Иван Цачев, който влезе през втората част, можеше да направи резултата класически. Но вместо да опита изстрел, нападателят предпочете да потърси Бранимир Костадинов, който вече беше надиграл скандинавската защита, но вратарят на домакините засече паса.

При тази ситуация в групата, дори и равен резултат класира младите "лъвове" на финалите на Европейското първенство в Чехия през юли, поради по-добрата голова разлика. Исландия има разлика 4:2, докато българите са с 3:0.

Битката за шампионата на континента е на 2 май от 19 часа, българско време на стадион "Раде". Мачът между Норвегия и Израел е без значение за излъчване на победителя в групата.

В първата си евроквалификация "трикольорите" спечелиха с 1:0 срещу Израел . Попадението за така ценния успех по пътя към европейското в Чехия това лято вкара младата надежда на Литекс Момчил Цветанов в 13-ата минута.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).