Мартин Стоев: В националния няма да стъпи волейболист на Левски

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:54 / 29.04.2008
480
Старши-треньорът на  Левски-Сиконко и селекционер на националния отбор на България - Мартин Стоев обяви специално пред Sportal.bg, че нито един волейболист на "сините" няма да играе в държавния тим.

Стоев обяви своето решение непосредствено след загубата на Левски-Сиконко от Черно море с 2:3 на 1/4-финал за Купата на България днес.

"Нито един волейболист на Левски-Сиконко няма да играе в националния отбор! Заявявам го съвсем отговорно и сериозно. Пет от тези волейболисти бяха сред избраниците ми за участие в Световната лига, европейските квалификации и Олимпиадата в Пекин 2008, но Тодор Алексиев, Методи Ананиев, Теодор Богданов, Николай Найденов и Владислав Иванов съвсем ясно ми показаха, че не искат и нямат качества да играят в националния отбор", каза Мартин Стоев, специално за Sportal.bg.

"Нито един от тези волейболисти, които днес играха за Левски-Сиконко не показа и капка желание и мотивация за победа. За какво са ми да ги викам в националния отбор. Те няма да се напрегнат и там да покажат какво могат. Не казвам, че нямат нужните качества. Но, не може волейбола да се играе без мотивация, желание за победа и себераздаване. Те са срам за отбора. Как нямаше един, който да "умре" на игрището само заради факта, че носи фланелката на велик отбор като Левски. Сега се качват на влака и се прибират в София. И да си стоят там", допълни Мартин Стоев.

"Аз със сигурност няма да се нуждая от услугите на тези петима играчи. Ако президентът на БФВ г-н Данчо Лазаров сметне, че те много трябват на отбора, ако иска да ги върне. Но, аз не смятам да ги ползвам в предстоящите срещи на националния отбор. Специално за този турнир доведох отбора във Варна да се готви на такива условия, както и националния отбор. Волейболистите ни спяха в Гранд хотел "Варна", тренираха по 6 часа и имаха всичко необходимо само и само да се подготвят на 100%. Двама треньори непрекъснато се грижехме за тях и подобряването на играта им. Добре, може и да съм слаб треньор, но и така да е, те имаха всички условия да се подготвят отлично. Лошото е, че никой не показа желание и мотивация, а без това волейбол не може да се играе. Имам достатъчно волейболисти на разположение, които имат желание да се докажат. Когато човек загуби нещо, тогава разбира колко е ценно е то...", завърши Мартин Стоев.

Източник: Sportal.bg


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).