Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Черно море удари Литекс във финал преди финала
Автор: Екип Varna24.bg 19:54 / 30.04.2008Коментари (0)1218
© impactpressgroup.org
Черно море победи Литекс с 2:1 в двубой от 27-ия кръг на "А" група във Варна, който се явява като генерална репетиция за финала в турнира за Купата на България, който ще се играе също между двата тима на 14 май.

Съперниците направиха много добър мач с куп положения пред двете врати. Първите две голови ситуации бяха създадени от Черно море. Първо в 12-ата минута вратарят на ловчанлии Тодор Тодоров успя да избие от голлинията удар с глава на Николай Домакинов, а малко след това след шут на Миро Манолов топката се оплете от външната страна на мрежата. В тези минути страничният съдия Никола Джугански на няколко пъти вбеси привържениците на домакините с пресилени засади, спиращи голови атаки. Така се стигна до 31-ата минута, когато Сандриньо откри за Литекс след пас на Том. Пет минути след гола при един сблъсък с Тодор Тодоров, Миро Манолов остана да лежи на терена, а малко след това бе откаран с линейка в болницата. След срещата стана ясно, че нападателят е сцепил брадата си, която е била залепена в болницата. На неговото място се появи Георги Андонов, който се отблагодари на треньора си Никола Спасов в 44-ата минута. Тогава Дани Георгиев открадна топка от защитник на Литекс и заедно с Андонов излязоха сами срещу Тодоров. Георгиев подаде на Андонов и той реализира на празна врата за 1:1.

В началото на второто полувреме съдията Александър Костадинов взриви трибуните като подмина нарушение срещу откъсващия се сам срещу Тодоров Андонов. Последваха пропуски на Тигран, Томаш и Сашко Александров за Черно море, както и на Зоран Янкович за Литекс. Радостта за варненци дойде в 84-ата минута, когато Александър Александров-Кривия вкара много красив гол, прехвърляйки излезлия Тодоров и донесе успеха на своя тим с 2:1. В 85-ата минута звездата на ловчанлии Уелингтон да Силва-Том симулира в наказателното поле на Черно море и съдията му вдигна втори жълт картон, пращайки го под душовете.

След този мач Черно море има 43, а ловчанлии, които се борят за бронзовите медали, са с 47.

Черно море - Литекс 2:1

Черно море: Илчев, Периш (80 Бачев), Лазаров, Домакинов, Александър Александров, Томаш, Рикардо, Георгиев, Александър Александров-Кривия, Тигран (78 Моке), Манолов (39 Андонов)

Литекс: Тодоров, Венков, Канбон, Юрас (53 Янкович), Генчев, Йеленкович, Сандриньо, Манолев, Попов (79 Ангелов), Том, Бибишков

Голмайстори: Андонов (44), Александров-Крвия (84); Сандриньо (30)
Жълти картони: Манолов, Периш, Александров-Кривия; Канбон, Том

Червен картон: Том в (85)

Съдия: Александър Костадинов

Стадион "Тича"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: