Спартак на победа и равен от спасението след реми в Стара Загора

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:00 / 30.04.2008
809
Берое и Спартак (Варна) не успяха да се победят в важен за оцеляването в елита мачо т 27-ия кръг на "А" група. Двата тима спечелиха само по точка, но тя може да се окаже безценна за крайното класиране с оглед на вчерашната загуба на третия застрашен от изпадане отбор на Беласица. Ако приемем, че в последните три кръга Беласица бие, ще събере 28 точки, така че Спартак се спасява с победа и равенство. Преките двубои между "соколи" и "комити" са в полза на варненския тим.

В началните минути по-активният отбор беше този на Берое и в 19-ата минута халфът Атанас Апостолов можеше да открие, но ударът му с глава нацели напречната греда след асистенция на Христов. След 20-ата минута варненци се активизираха и създадоха няколко опасности пред вратата на Берое. В 38-ата минута сърбинът Велимир Иванович, който бе най-активния за гостите, отправи опасен удар. В 39-та минута капитанът Илиев пропусна едно от най-чистите положения, след като от пет метра остана непокрит и би в аут.

През второто полувреме мачът още повече доскуча на публиката, старозагорци продължаваха да играят слабо, а Спартак разчиташе на контраатаки. В 89-та минута Иванович профука най-чистото положение. След като елиминира вратаря Пламен Колев, той от три метра би над празната врата на "зелените". В ответната атака резервата Здравко Тодоров отправи коварен удар от границата на наказателното поле, но вратарят Цанков изби в корнер.

До края на първенството Спартак приема Локомотив (Пд) и Марек, а гостуването му е на градския съперник Черно море.

Берое - Спартак (Варна) 0:0

Берое: Пламен Колев, Христов (46 Миленов), Танев, Еламе, Делиминков, Буклеев, Генчев (46 Атанасов), Милосавлевич, Апостолов (72 Здравко Тодоров), Видолов, Златинов

Спартак: Цанков, Маринов, Петров, Димов, Георгиев, Илиев, Кунчев, Мирчев (75 Величков), Воденичаров (85 Стефанов), Боев, Иванович

Жълти картони: Милосавлевич, Атанасов (Берое)

Съдия: Христо Ристосков

Стадион: Берое - 6000 зрители

Източник: sportni.bg


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).