Първа черноморска международна регата - 2008

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:47 / 02.05.2008
420
Румъния, България и Украйна са страните, организиращи Първата Черноморска Международна Регата.

За първи път намира мястото си Международна Регата в Черно море, имаща за стартова позиция Мангалия, Румъния и финална - Балчик, България в периода 28-31 Май, 2008 г.

Това значително Черноморско Яхтено Събитие се организира от Яхт Клуб Румъния със съдействието на
Pontos Sailing Team Варна, с участието на Международен Яхт Клуб Одеса и с пълномощието на Румънската и Българска Ветроходни Федерации.

Над 40 ветроходни яхти от Румъния, България и Украйна ще вземат участие в тази международна надпревара с дължина на трасето 45 морски мили. Модерна сателитна проследяваща система, последно тествана от ARC 2007 (Atlantic Rally Crossing) ,ще бъде монтирана във всяка една от яхтите, чрез която всеки ще може да наблюдава състезанието и местоположението на яхтите в реално време в сайта на регатата: www.blacksearegatta.com.

Яхтите участници ще бъдат разпределени в два класа - под 32 фута и от 32 фута нагоре. Също така, ще могат да се състезават и по IRC Хандикапната система. На тържествена церемония, първите 3 яхти във всеки клас ще бъдат наградени.

Придавайки важност на това събитие,European Broadcasting Union, със 75 Активни Члена от 56 страни в цяла Европа и 45 Асоциации от целия свят, ще излъчват материали за регатата по всички техни канали.

Първата Черноморска Международна Регата е подпомогната от двете общини - Мангалия и Балчик, имащи за основен и изключителен спонсор, добре познатата в световен мащаб компания - "Henkel International".


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).