Борис Янков: Доволен съм от престоя ми в Томис

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:28 / 07.05.2008
1032
В Румъния на по-високо ниво е хандбалът, но волейболът също се радва на страхотна публика

Диагоналът на Черно море БАСК Борис Янков през изминалия сезон бе част от тима на румънския Томис. Варненецът стана шампион и спечели Купата на Румъния. Янков подкрепяше баските в турнира за Купата на България от публиката и сподели мнение за сблъсъка Черно море - Левски. Янков не отрече, че е останал доволен от престоя си в Румъния и разкри, че за момента няма тим.

- Честита победа в румънския шампионат!
- Благодаря, шампионатът беше дълъг и изтощителен, имахме и мачове в Европа, в Румъния също ни беше тежко. През януари и февруари загубихме няколко важни мача, но в крайна сметка всичко се разви, както трябва.
- Кой тим отстранихте на финала?
- На финала играхме срещу Патра - това излезе най-сериозният отбор. Във финалната серия ги надиграхме с 3:1 (победи). С отбора ми Томис спечелихме и Купата на Румъния, като преодоляхме отново Пятра.
- Какво няма да забравиш от престоя си в Румъния?
- Съотборниците ми и треньора. Страхотен колектив, много съм благодарен и на Милен Узунов, и на ръководството на Томис, че ме привлякоха.
- Имаш ли предложения от други отбори?
- Не, свободен съм засега.
- Вдигна ли ти се нивото на игра?
- Това не мога обективно да го преценя. Мнение трябва да даде публиката или треньор, който ме е виждал в игра и преди. Като цяло се чувствам по-добре.
- На почит ли е волейболът в Румъния?
- Да, гледан и обичан спорт е, залите са пълни, особено на мачовете с европейски клубове атмосферата беше страхотна. Може би обаче на малко по-високо ниво е хандбалът.
- За мача с Левски...
- Останах много доволен, когато Черно море отстрани Левски. Стана много хубав мач, много енергия струеше и от двата отбора. Напрежението обаче си каза думата и имаше много грешки в изпълнението на сервиса и в техническите указания на треньора.
- Ще се пускаш ли на турнирите по плажен волейбол?
- Да, чакам да стартират веригата от турнири. Тази година ще са повече на брой.

Източник: Диляна Петрова


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).