Пламен Константинов: Какво eвропейско с Гърция, какви 5 лева?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:10 / 09.05.2008
581
Миналия петък имаше семинар, организиран от гърците в София, в хотел "Шератон". Оказа се, че тази церемония е неподходяща за представителите на нашата федерация. Така е, защото двете страни кандидатстват съвместно за домакинство на европейското първенство по волейбол през 2011 година. Гърците организираха всичко сами, без да поискат нищо в замяна и без никакви ангажименти. Дойде лично президентът на гръцката федерация - Танасис Белиградис, бившият министър на спорта Георгиос Орфанос и всички възможни треньори с изключение на отборите, които все още имаха мачове - 150 човека. Направиха си техния семинар в София с идеята инициативата да бъде съвместнo организирана от тях, защото този семинар до момента се провежда в Гърция. Единствено поканиха шефове на нашата федерация да присъстват. Не дойде един човек поне от уважение, при положение че от тяхна страна присъстваха президентът на федерацията и бившият министър на спорта. За какво общо домакинство на европейско първенство, за какви пет лева говорим оттам насетне. Преди тридесет дни излизаме с обща кандидатура, а след един месец на петдесет метра от федерацията ни пристига целият гръцки волейбол и ние даже не отиваме да им кажем добър вечер. Аз не мога да разбера има ли нормална държава, в която да ти дойдат всички на крака и да не пратиш един човек. За пореден път се разочаровам от неща, които не мога да обясня.
Разговарях и с председателя на треньорската асоциация на Гърция Костас Харитонидис и те бяха прикрито разочаровани, защото дефакто нищо не са искали. Изключително това си пролича и в обръщението на Белиградис, което излезe и по гръцките медии. "Сигурно нашите приятели (само не бяха сложени в кавички приятели) са били възпрепятствани, за да не дойдат." Това са ключови думи в изказването на президента на тяхната федерация, които, ако малко можеш да четеш между редовете, ще разбереш основния им смисъл.

Източник: вестник "7 дни спорт"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).