"Черно море“ се пуска в Младежката лига

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:20 / 08.06.2013
1118
"Черно море-Порт Варна" ще участва в Младежката лига през новия сезон. Това обяви вицепрезидентът на клуба Симеон Варчев. Основна част от състава ще бъдат юношите, които преди три дни спечелиха държавното първенство до 18 години. Талантите на старши треньора Георги Бакалов и консултанта Петко Делев станаха шампиони насред София, като в инфарктен финал обърнаха "Балкан" (Ботевград) със 74:71, след като отстъпваха с 15 точки на полувремето.

"Спечелихме трофея с огромно себераздаване. В очите на тези играчи нямаше никакъв страх. Показаха мъжка борба и уникален дух. Това ми дава гаранция, че те ще успеят в живота, защото са големи мъже", каза Георги Бакалов. Той разкри и как Петко Делев ги е надъхал преди двубоя. "На полуфинала "ЛУКойл" изглеждаше като жалък отбор срещу "Балкан". За това Петко Делев каза преди финала на момчетата: Дори да паднете с 40 точки разлика, не изглеждайте като "ЛУКойл". Играйте със сърце. И те го сториха. За мен е огромно удоволствие да работя с доказан специалист като Петко Делев", поясни Бакалов.

Самият Делев също похвали играчите. "От много години съм в баскетбола и винаги съм искал да предам шампионския дух от поколение на поколение. Много е сладко да станеш шампион насред София. Момчетата показаха огромен характер", каза специалист номер 1 в България при подрастващите.

Симеон Варчев заяви, че се гордее с отбора. "След като мъжкият отбор не се представи добре, бях разочарован, но вие ми върнахте настроението", каза той на играчите. Варчев призна, че е бил при президента на клуба и настоящ министър на транспорта Данаил Папазов и двамата дълго време са обсъждали този успех. Спонсорът е отпуснал и индивидуални премии на треньори и играчи.

 



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).