Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (2)
Варна домакинства на Special Olympics
Автор: Екип Varna24.bg 16:12 / 13.05.2008Коментари (0)454
©
Варна става домакин на националната кампания “Да играем заедно” на Special Olympics. На 16 май в морската столица Special Olympics - България, ще проведе регионални игри по футбол и народна топка за повече от сто деца - с и без интелектуални затруднения, от област Варна и Добрич. Изключителен партньор на инициативата е дирекция “Младежки дейности и спорт” в община Варна. Официалното откриване на игрите е в 10 ч на площадката в Морската градина. По програма награждаването и закриването са от 15 ч.
През 2007 г. община Варна бе официален партньор на националната промоционална кампания на Special Olympics “Сподели усещането” и подкрепи успешното участие на варненски атлет в световните летни Special Olympics игри в Шанхай. За първи път тази година обаче морската столица взема домакинство на част от проявата.
В рамките на националната кампания “Да играем заедно” Варна става домакин и на съпътстващия младежки форум под същото мото. Във форума участват двойки спортисти - 1 Special Olympics атлет и 1 партньор от училище с интегрирано обучение. Регионалният форум ще излъчи двойката участник в националния младежки форум, който ще се състои по време на националните игри 2008.
През септември 2007 г. Special Olympics - България, стартира и националната кампания “Достъп до спорт в общините” за присъединяване към Декларацията за достъп до спорт. Към документа до момента освен община Варна са се присъединили Търговище, Русе, Хасково, Велико Търново и Бургас. Идеята е до 2010 г. в спортните програми да се включат повече от 5000 българи с интелектуални затруднения.
Третият акцент в Special Olympics - Варна 2008, е свързан с кампанията “Стани фен”. Идеята е разкриване на шансове пред хората с увреждания да споделят дарбите и уменията си със своите семейства, с връстниците си и с обществеността. До световните летни игри на Special Olympics 2011 сред основните цели на Special Olympics - България, е да бъдат привлечени още десет отдадени фена, с които всеки наш атлет с интелектуални затруднения да споделя своите дарби и успехи. Във връзка с тази кампания на 16 май от 13 ч по време на регионалните игри на Special Olympics ще бъде организирана церемония за подписването на Декларацията за достъп до спорт - от страна на спортни клубове, организации и местни медии, както и стартирането на общинската кампания “Стани фен”.

Източник: Ole-bg.com







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: