Никола Спасов: Това е най-важният ни мач от 50 години насам

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:43 / 13.05.2008
766
Ден преди финалния мач в турнира за купата на България между Литекс и Черно море старши треньорът на "зелено-белите" Никола Спасов обяви очакванията си за ключовия мач за сезона. Победителят от двубоя ще спечели участие в турнира за купата на УЕФА.

"Взел съм целия отбор на лагер, с изключение на Масена Моке. Той остана във Варна, защото не съм доволен от състоянието му. Нямаме проблеми с контузени и наказани футболисти, а по-късно днес ще проведем тренировка в София. Ако за Литекс това е мачът на годината, то за Черно море е най-важният за последните 50 години. Можем да постигнем невероятен успех в новата история на клуба, но осъзнаваме, че няма да е никак лесно", заяви на пресконференция Никола Спасов.

"Не подценявам отбора на Литекс, но на терена ще има една истинска битка. Финалът за купата на България няма да прилича на мача за първенство, който двата отбора изиграха. Финалната среща трябваше да се играе на по-близко място между Ловеч и Варна, в почивен ден", продължи Спасов. На въпрос дали отборът е наказан да не участва в турнирите на УЕФА Никола Спасов отговори: "Всички коментари за наказание от УЕФА са безпочвени".

Наставникът на варненци не пропусна и темата за съдийството през тази футболна пролет.

"Търся грешките в себе си. Аз нося отговорност когато не играем добре и губим. Не мога да обвинявам съдиите за играта на отбора. Когато се представяме добре, съдийството не е решаващ фактор", каза още Спасов.

Очаква се близо 1200 фенове на Черно море да подкрепят отбора във финалния мач на националния стадион "Васил Левски" в сряда от 18:00 часа.

Новият стадион във Варна пък ще е готов през 2010 година, а съоръжението ще може да бъде използвано от "зелено-белия" клуб година по-късно.

Междувременно Мирослав Манолов беше награден за футболист номер 1 на 22 кръг. Нападателят отбеляза 3 гола при победата на Черно море с 4:1 срещу Марек в Дупница.

"Това беше първи хеттрик в моята кариера. Изключително съм радостен и се надявам да постигна още много успехи", заяви 22-годишният Манолов.

Източник: sportni.bg



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).