Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
"Respect" и "Ветерани Черно Море" отново в битка за титлата във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:33 / 18.06.2013Коментари (0)754
©
Футболният турнир Ариана Аматьорска Лига 2013 започва този уикенд във Варна на терените на спортен комплекс ''Локомотив''. 166 отбора ще се впуснат в битка за титлата в поредния регионален кръг от надпреварата на Ариана, а официалният старт на шампионата ще бъде даден в петък (21 юни) от 17.00 часа. Големият шампион на Ариана Аматьорска Лига за 2012-та година - "Respect", ще бъде основен претендент за титлата в морската столица, а силният отбор на "Ветерани Черно Море" с Пламен Тимнев, Веско Бранимиров, Милен Петков и Диян Генчев в състава си ще направи сблъсъците в турнира още по-динамични и интересни.

Първите двубои за 2013-а година във Варна ще противопоставят 8 отбора на 4 терена: "ДОБРОПЛОДНО" - "Куцият рапан", "Ай Ви Сейлингс" - "Съучениците", "Gremio" - "ФК БОБ", "Пикадили" - "Carpenters". През 2013 година Ариана Аматьорска Лига гостува за четвърта поредна година в морската столица и продължава традиция да събира най-добрите местни състави. 1660 непрофесионални състезатели ще покажат уменията си с коженото кълбо през тази година, а най-перспективният млад футболист ще получи отличието "Талант на Ариана Аматьорска Лига 2013" за Варна.

Сред отборите с интересни имена, записали се за участие в надпреварата, се отличават "Лудата банда" (финалист от предния кръг в Шумен), "Тримата мускетари", "Гърмящи гащи", "Дрийм Тийм Тополи", "Летище Варна", "Ураган Атлетико", "Фрегата Смели", "Пасчета А-У", "Непокорните", "Арарат", "ФК Рикошет" и др. Двукратният шампион на Варна в Ариана Аматьорска Лига от 2010 и 2011 година "Пикадили" също е сред участниците в надпреварата и ще се опита да се включи в борбата за първите две места в турнира.

През тази година Ариана Аматьорска Лига се провежда във формата на директни елиминации. В рамките на надпреварата във Варна ще бъдат изиграни общо 166 мача. Шампионът на града ще бъде определен в неделя (23 юни) и заедно със своя подгласник ще представят Варна на големия финален турнир през юли.

Първенецът сред аматьорските състави ще получи голямата награда - възможността да премери сили в двубой срещу двукратния шампион на България "Лудогорец". Това през миналата година стори точно варненския "Respect", който успя да се справи с най-силните 16 тима в аматьорския футбол. Всички отбори тази година ще имат допълнителна мотивация да достигнат до финала. Организаторите от Ариана ще изпратят аматьорите финалисти на мача за Супер Купата на Европа на 30 август 2013 г. в Прага. Последната специална награда в Ариана Аматьорска Лига 2013 е за най-талантливия млад състезател, който ще изкара пробен период при шампионите с надеждата да стане професионален футболист.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: