Цветан Соколов, диагонал на "Марек Юнион Ивкони": Все още не съм подписал с "Тренто"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:13 / 18.05.2008
744

Изписа се много за талантливия българския волейболист Цветан Соколов и преминаването му в шампиона на Италия "Тренто". 207-сантиметрoвият диагонал на "Марек Юнион Ивкони", израснал в китното село Ресилово, е само на 18 г. и е искан от гранда на Италия. Цецо призна, че тази новита я е научил от медиите.
Според спортни сайтове за подписа на таланта са се борили още три отбора от Апенините. Както е известно, в "Тренто" треньор е Радостин Стойчев, а в състава след напускането на Владо Николов остават още трима българи - това са Матей Казийски, Васил Стоянов и Смилен Мляков.
Соколов е универсален волейболист - той играе еднакво успешно и като посрещач, и като диагонал на разпределителя. Талантът е и в разширения състав на националния отбор.

- Подписа ли с "Тренто"?
- Все още не съм подписал. За това, че италианският отбор ме иска и съм подписал, го прочетох във вестници и сайтове.
- Говорил ли си с ръководството на отбора си?
- Имах разговор със шефа ми. Има наистина предложение от страна на "Тренто", но не съм подписал.
- Очаквал ли си да получиш такова предложение?
- Ходих на проби там преди Нова година, но въпреки това не съм очаквал. Мислех, че поне още една-две години ще поиграя за България, защото съм твърде млад и нямам опит.
- Комплимент ли е за теб интересът на този отбор?
- Това, че "Тренто" ме иска, представлява голям комплимент за мен.
- Как постигаш добрата си форма и израстването си в спорта?
- Смятам, че го докарвам от голямото си желание за игра. Искам да се докажа и да се развивам.
- Какво ти предстои?
- Утре заминаваме за Казанлък, където с останалата част от националите(които не заминават за Португалия) ще продължим подготовката си. Там ще останем до 1 юни, след което се връщаме във Варна.
- Смяташ ли, че ще попаднеш в състава на националния отбор за Световната лига?
- Надявам се да намеря място там. Ще давам всичко от себе си. Дотогава има време.
- Как започна с волейбола?
- Отначало тренирах футбол, бях вратар - от малък бях висок. Мина доста време, откакто не тренирах вече футбол, когато един ден в Расилово дойдоха пом.-треньорът на "Марек" Христо Райчев и статистикът на тима Христо Апостолов. Учителят ми по физкултура им казал, че в селото има едно високо пълничко момче. На 13 г. бях вече 197 см. Така реших да започна да тренирам волейбол. Няма да забравя първата си тренировка - беше ми страшно трудно. Волейболът страшно ми хареса превърна се в хоби за мен, а сега и в професия.
- Какво си пожелаваш занапред?
- Искам да попадна в 12-те състезатели на националния отбор. Да замина за Италия, да се представят все по-добре и да израсна като състезател.

Източник: Диляна Петрова


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).