Красимир Илиев: Освободих цялото спортно-техническо ръководство

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:58 / 20.05.2008
569
Президентът на Черно море БАСК Красимир Илиев обяви, че ще има сериозни промени в треньорския щаб на Черно море. Той коментира и успешното представяне на националите на квалификационния турнир във Варна. Илиев е убеден, че България ще се представи успешно на Олимпиадата в Пекин.

- Очаквахте ли толкова лесно да се справят националите на волейболните евроквалификации?

- Мисля, че ние добре знаем класата на нашия отбор. Имахме известни съмнения за отбора на Португалия, но смятам, че мачът показа.
- Смятате ли, че България ще срещне трудност на турнира в Португалия?
- Във всички случаи тимът на домакимите ще е много мотивиран, но щом Мартин Стоев е освободил трима от основния състав, значи е преценил, че няма да срещнем затруднения. Хърватия и Израел са далеч от класата на нашия тим.
- Какви са шансовете ни за Олимпиадата?
- Всичко зависи от подготовката. Според мен по-трудното е да се класираш за Олимпидата. Още не се знае пълният контингент от отбори, които ще участват, тъй като текат квалификации. На олимпийските игри попадат шампионите на континентите, но смятам, че нашият отбор при добре организирана подготовка определено ще играе за медал.
- За световната лига ще получи ли шанс някой от волейболистите на БАСК, които са в разширения състав?
- Както знаетe, трима от волейболистите на Черно море БАСК - крайните нападатели Мирослав Градинаров, Владислав Александров и центърът Виктор Йосифов, са в разширения състав. Дали ще са в състава за световната лига зависи от треньора Мартин Стоев и от тяхната подготовка.
- Задържате ли треньора Юлиан Тупанков и за следващия сезон?
- Всички от спортно-техническото ръководство са освободени, тези, които имат още ангажименти, ги довършват и приключват. За младежките формации треньорите ще бъдат избрани чрез конкурс. Водя разговори за наставник на мъжкия отбор, като не изключвам варианта това да е чужденец.
- В селекцията за догодина ще има ли промени?
- Това до голяма степен зависи от треньора, който ще поеме отбора. От какви състезатели има нужда. За мен няма значение дали новите попълнения ще са българи, или чужденци, интересува ме да изпълняват задачите, които им се възложат.
- Има ли предложения от чужди отбори към състезателите на БАСК?
- Все още няма.

Източник: Диляна Петрова


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).