След успеха на мъжкия хандбал...

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:15 / 21.05.2008
734

Хандбалистите на „Локомотив Металекс Билд“ станаха шампиони за 8-и път в своята история във вторник. Предишните 7 титли отборът спечели през 2000, 2001, 2002, 2003, 2005, 2006 и 2007-а година.

Спонсорът на клуба Александър Евтимов призна, че тази шампионска купа, която е пета за него, му е най-сладката. „Това е така, защото я спечелихме с много добра и постоянна игра. Особено през последните месеци“, коментира Евтимов.

Наставникът Богомил Стоянов пък е горд, че е водил мислещ и можещ отбор. „За мен беше чест да съм треньор на тези хандбалисти. Радвам се също, че в залата всички специалисти признаха нашето превъзходство. Генсекът на федерацията Спас Спасов и шефът на ТМК Илия Върбанов заявиха, че безспорно сме №1 в България и сме го доказали по убедителен начин в срещите и финалните плейофи“, каза за „Народно дело“ Стоянов. Както е известно, неговите ангажименти към клуба изтекоха. Той пое „Локо“ в началото на февурари с уговорката да го води до края на сезона. „Благодаря за доверието на г-н Евтимов. Аз трябваше да обединя отбора и да изградя колектив. Получи се със съдействието на моя помощник Христо Йорданов, капитана Казаков и Светльо Божков. Тези опитни състезатели помогнаха на младите да мислят правилно и да не търсят индивидуални изяви в мачовете“, заяви Стоянов. Той е благодарен и за подкрепата на Здравко Петров, който му помагал в техническо отношение, и на бившите хандбалисти Атанас Христов, Димитър Нушев и Йордан Тодоров.Шампионите подкрепят дамите

Целият отбор на „Локомотив Металекс Билд“ ще подкрепи жените на клуба във важния им трети мач от плейофа за златните медали срещу „Етър 64“ в петък. Той започва в 18 часа в зала „Конгресна“ на двореца. Както е известно, шампионките губят с 0:2 в серията. Ако те спечелят третата среща, предстои четвърта в събота в същата зала. Стигне ли се до равенство, решителният пети двубой ще бъде на 27 май в Габрово, тъй като залата във Велико Търново е заета.

„Ще подкрепим мощно нашите дами от трибуните. Вярвам също, че много фенове и варненци също ще дойдат в залата. Убедени сме, че момичетата имат сили за обрат и втора титла, защото разполагат с обигран състав и стойностни изпълнителки“, изрази настроението в „Локо“ Веселин Чакмаков.



Източник: Ole-bg.com


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).