128 отбора ще участват във ФЕНкупата по футбол

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:42 / 24.05.2008
613
Бившият национален селекционер Димитър Пенев идва в морската столица за надпреварата
128 отбора от област Варна ще бъдат записани за участие в квалификациите на националния турнир по футбол за аматьори "Каменица ФЕНкупа 2008". Регионалните пресявки за Варна са на 31 май и 1 юни, на 7 и 8 юни на спортен комплекс "Младост". Победителите в срещите влизат в основната схема от 64 отбора, които ще играят във финалите на 14 и 15 юни на стадиона в Аксаково.
Право на участие в турнира имат всички записали се в срок отбори от по осем състезатели. Всеки тим трябва да има собствено наименование и задължително трябва да е от населено място в пределите на съответните области. За отборите от Варна записването е от 26 до 30 май, всеки ден от 9 до 16 ч. в отдел "Спорт" при община Варна (І етаж, Младежки дом). Само на 30 май записването приключва в 12 ч. Жребият за квалификациите ще бъде теглен на 30 май от 17 ч. в концертна зала на Младежкия дом.
Всички състезатели трябва да бъдат на възраст от 18 до 50 г. Всеки участник има право да играе само за един отбор.
Нямат право на участие състезатели, картотекирани за сезон 2007/08 в "А" и "Б" професионални футболни групи (мъже), "В" аматьорска футболна група, както и в републиканското първенство по футзал. Отбори, в които е установено участието на картотекирани играчи, се дисквалифицират.
Времетраенето на един мач е 2 полувремена по 15 минути с 3 минути почивка между тях. При равенство продължения не се играят, победителят се излъчва чрез изпълнение на дузпи. Един отбор се състои от 5+1 играещи състезатели и две резерви. По време на мач смените могат да бъдат неограничен брой (на хокеен принцип) и се извършват задължително при спряна от съдията игра. Всички срещи от турнира се играят на директно елиминиране.
За първа година ще има и надпревара по джитбол. В нея ще се включат 32 отбора, като квалификациите ще се проведат на 13 юни.
Бившият национален селекционер по футбол Димитър Пенев също ще присъства на турнира в морската столица. Той е дал обещание, че също ще отиде в Русе и Бургас.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).