Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
"А" група скочи на Левски, иска парите от "Газпром"
Автор: Екип Varna24.bg 09:45 / 06.08.2013Коментари (7)906
©
Всички отбори от "А" група се опълчиха на Левски. Тимовете от елита искат да намажат от предстоящата сделка за проекта "Южен поток" и да се облажат с милионите на "Газпром".

Заради този проект руският енергиен гигант обеща да инвестира в родния футбол. Ръководството му си избра "сините" като клуба, с който да бъде сключен спонсорски договор.

Това стана още миналата година, а се очаква финалните преговори да приключат този или най-късно следващия месец. Говори се за годишна сума от порядъка на 5 млн. евро.

Явно предусетили идването на руските милиони, сега всички клубове от елита подписаха специална декларация, с която молят премиера Пламен Орешарски да съдейства пред шефовете на "Газпром" тази помощ да е за всички тях, а не само за Левски.

Писмото е подписано от 12 клуба от елита. Очаква се днес това да стори и Черно море, като само "сините" няма да са включени в подписката.

Те искат "Газпром" да стане спонсор на целия шампионат, като доводите са, че това щяло да помогне на родния футбол и националния отбор.

Клубовете предлагат парите да постъпят в ПФЛ и от там да бъдат разходвани поравно за всички, а не само Левски да се облажи с цялата сума. Ето и текста на писмото до Орешарски:

"Обръщаме се към Вас, водени от желанието си за развитието на спорта, целия български професионален футбол и националния отбор.

Както ви е известно, във връзка с осъществяване на проекта "Южен поток", който е проект от национално значение, бе договорено от страна на държавата в лицето на предишния министър-председател подпомагане от страна на руското дружество "Газпром" единствено за професионален футболен клуб Левски.

Считаме, че по този начин се използва държавата и чрез нейното влияние се целеше облагодателстване само на един отбор.

Затова, от името на всички футболни клубове от "А" професионална футболна група, Ви молим за вашето съдействие.

Договорените с дружеството "Газпром" парични средства за подпомагане на Професионален футболен клуб Левски АД да бъдат разпределени поравно между всички отбори в "А" професионална футболна група", пише в писмото.

 








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Газпром да инвестира във всички клубове !
+7
 
 
Ми справедливо е, Южен поток е национален проект, ако има условие да се спонсорира спорта - за всички трабва да има.
на 06.08.2013 г.
+12
 
 
в Тъпспорт заглавието е "удар по левски, А група иска парите от газпром" .. умирам от кеф.
+7
 
 
Аз пък нищо нередно не виждам, защо от държавата и нейното влияние да се облагодетелства само един клуб, и то говедата. А пък на Ангелчо по долу ще кажа че и неговия клуб е подписал декларацията (освен ако не е от рогатите), да не се мори да чете статията до края.
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
0
 
 
поредната простотия.който поръчва музиката си плаща.малко нелепо е да определяш как да стане пилеенето на пари на друг.а пък и от газпром едва ли ще наливат в бездънна яма като левски.ненужна срамна декларация
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: