Варненски боксьор отива на европейско

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:09 / 08.08.2013
840
Една от най-големите надежди на варненския бокс - Душко Благовестов, ще защитава цветовете на родния трибагреник на предстоящото европейско първенство за младежи и девойки, домакин на което ще бъде Ротердам (Холандия) от 11 до 18 август.

Талантливият варненец, състезаващ се за БК "Черно море" и възпитаник на Спортно училище "Георги Бенковски", ще боксира в кат. до 52 кг и със сигурност ще се опита да намери място сред призовата тройка. Преди около месец Благовестов и неговите съотборници от националния отбор в тази възраст, водени от наставника Борислав Бояджиев, взеха участие в силния международен турнир "Златната ръкавица" в Нови Сад (Сърбия). Там Душко Благовестов се представи изключително силно и завоюва бронзов медал, надделявайки над французин в първия кръг и загубвайки от индиец в полуфинала.

"Душко Благовестов има огромен потенциал и вярвам, че е с реален шанс да направи нещо запомнящо се в Ротердам", изрази увереност треньорът на БК "Черно море" Димчо Савов.

Бронзови отличия в Нови Сад завоюваха още Петър Паунов, Илиян Колев, Ивайло Иванов и Ангелина Неделчева, а сребърни - Валентина Поптолева и Мария Буюклиева.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).