Спортния бридж като инструмент за социално включване и младежко развитие

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:43 / 24.09.2013
447
През месец септември стартират безплатни обучения по спортен бридж за младежи. Инициативата е част от проект "Мисли бързо - математика, стратегия, концентрация", който се реализира от Сдружение с нестопанска цел "Бридж клуб за нашия град" с финансовата подкрепа на Обществен дарителски фонд за Варна.

Проектните дейности представят един различен поглед за социална ангажираност на подрастващите, за развитие на техните умения и осмисляне на свободното им време, като противовес на агресията и противообществените прояви.
Според председателя на Сдружение "Бридж клуб за нашия град" Калин Караиванов: "Играта на бридж, развива интуицията и абстрактното мислене. Това е социална игра, която включва комуникации, доверие и работа в екип и стимулира сред младите хора логическо мислене, умения за планиране и математически умения".

Иновативния проект предвижда обучаваните младежи да организират сами турнир по спортен бридж, чрез който ще демонстират наученото, както и да привлекат свои връстници чрез разпространение на дигитални уроци по бридж на CD.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).