Българка стана световна шампионка по бокс в Албена

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:25 / 30.09.2013
668
Венелина Поптолева стана световна шампионка по бокс за девойки (17-18 г.) в кат. до 48 кг на първенството в курорта Албена. Във финалната среща българката победи по точки в изключително оспорван мач Хана Охота от Украйна. След последния удар на гонга двама от страничните съдии дадоха победа за Поптолева, а третият съдия - равен мач. Така Поптолева с 2:0 спечели златния медал на второто световно първенство по бокс за момичета и девойки. Тя е дъщеря на известния български боксьор от недалечното минало Валентин Поптолев.

България спечели и два бронзови медала, с което приключи първенството повече от успешно. Преди неговото начало нямахме нито една победа на международния ринг в тези възрасти. С трети места се поздравиха Габриела Димитрова в категория до 54 кг при девойките и Виктория Михайлова (до 80 кг) при момичетата (15-16 г.). И двете ни представителки отстъпиха в полуфиналните си двубои съответно на Юнцзъ Ян (Кит) и Акмарал Шамшиденова (Каз) и останаха на трето място.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).