Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Левски в Шампионската лига, Черно море в УЕФА?
Автор: Екип Varna24.bg 20:06 / 03.06.2008Коментари (0)1605
©
Правилникът на УЕФА постановява следващият в класирането на съответното първенство да замести даден клуб в евротурнирите в случай, че той не е допуснат в тях, съобщава "Дарик" радио. Положението е обяснено в главата "Процедура по приемането" (Аdmission procedure) в точка 1.07. Така Левски, Черно море и Черноморец може да бъдат големите печеливши от решението на УЕФА ЦСКА да не получи лиценз за евротурнирите за сезон 2008/2009. Левски ще замести "армейците" в Шампионската лига, "моряците" ще добият право за участие в турнира за Купата на УЕФА, а "акулите" - в "Интертото". Локомотив (София) пък ще започне директно от втория предварителен кръг на УЕФА.
От Нион трябва да се произнесат окончателно в четвъртък (5 юни). Документите и на двата тима са изпратени в европейската централа в понеделник, потвърдиха от лицензионната комисия на БФС. По този начин футболната ни централа потвърди, че и тя, и ЦСКА са били запознати с опасността, която е грозила "червения" клуб.
Компетентните лица в БФС допълниха, че Черно море няма забрана за участие в евротурнирите, каквато информация битува в публичното пространство. "Моряците" обаче ще трябва да изчакат окончателното решение на УЕФА кой отбор в кой турнир ще се състезава наесен. С търпение трябва да се заредят и в Черноморец.

Източник: Дарик радио







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: