Лечева: Юнашкия салон ще се използва за спорт, независимо от изхода на делото

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:14 / 06.06.2008
378
Юнашкият салон във Варна ще служи на спорта в града, дори и да бъде върнат в активите на Държавната агенция за младежта и спорта. Това обяви днес шефката на ДАМС Весела Лечева. Както е известно, емблематичната за града сграда е в активите на "Национална спортна база" ЕАД, която е под шапката на ДАМС, но Варна спечели делото да бъде върната на града.
"Наше задължение е да обжалваме това съдебно решение. Искам да кажа на варненци, че за нас Юнашкия салон е от изключително значение. Той винаги ще остане в полза и интерес на спорта, каквото и да е решението. Съоръжението може да се ползва като музей на спорта, като база за спортните клубове или офиси за тях. Те още са там и го ползват като такива. Имахме желание за диалог с община Варна. Дори имаме и писмени такива заявления да решим заедно този въпрос. Считаме, че все още имаме време за това", каза за Спортния сайт на Варна www.ole-bg.com Лечева.
Многократната шампионка по спортна стрелба бе категорична, че сградата няма как да бъде ползвана за спортуване. "Това спортно съоръжение е било значимо като такова в началото и средата на миналия на век. Но не мога да си представя как в центъра на града училищен салон може да бъде възобновен. Собствеността, която имаме, е в рамките на 1 декар. Пак казвам обаче, че Юнашкия салон ще продължи да служи на спорта", добави Лечева.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).