Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
СК Джет със световен шампион
Автор: Екип Varna24.bg 09:12 / 06.11.2013Коментари (0)1069
©
СК Джет се завърна със световен и вицесветовен шампион от световното първенство на WKA, което се проведе в Марина ди Карара, Италия от 29 Октомври до 3ти Ноември 2013 година.
На състезанието участваха над 5000 състезатели от 113 страни от 5 континента от 6 световни федерации - WKA, WTKA, ICO, WCSA IAKSA, WKL. Първенството се проведе на 4 ринга, 1 клетка и 40 татамита, където бойци от Карате, Таекуондо, Кикбокс, ММА, Муай Тай, Кунг Фу(Санда) и Савате се състезаваха. В отделна зала бяха разположени още 40 татамита, където се проведоха 80 семинара по различни бойни изкуства. Съдийския състав на шампионата беше от 350 човека.

Паралелно със световното първенство се проведе и Ориент Фестивал, който включваше демонстрации по древни бойни изкуства, танци, песни, храни, билки, масажи, йога, медитация и всичко за източните традиции и култура. Този световен форум се проведе на площ от 40000 кв.м.
Финалистите от всяка категория в стил К-1 бяха избрани за участие в нов формат на професионалната верига Superkombat, която има споразуме

©
ние за сътрудничество с WKA. Последния ден от шампионата се проведе гала вечер на Superkombat. Световното първенство, ориент фестивала и шоуто на Superkombat бяха заснети от екип на Eurosport (Fight Club).

От Февруари 2013 година председателя на СК Джет - Виктор Великов е представител за България на World Karate and Kickboxing Associacion (WKA) - организатор на това грандиозно събитие.

България се представи с трима участници в стиловете Лоукик Лайт (Кикбокс) и Ката(Карате) - представители на спортен клуб Джет Варна.

Фаня Бориславова стана световен шампион след победа над Португалия и Франция при девойки старша възраст до 50кг. в стил Лоукик Лайт. Димитър Атанасов стана вицесветовен шампион след победа над Италия и Чехия при мъжете до 63кг. в стил Лоукик Лайт. Ваня Илиева остана извън челната тройка при жените на Карате Ката.

Председателя на СК Джет и представител на WKA България Виктор Великов остана очарован от този грандиозен световен форум и доволен от първото участие на България в него.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: