Христо Стоичков избра 12 варненчета за кастинга на Gillette

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:01 / 07.06.2008
1967
Четвъртият кастинг за детски футболни таланти на Gillette България се проведе днес във Варна. Проектът на Gillette за четвърта поредна година дава шанс на най-талантливите млади футболисти да се обучават и тренират една година в Испания. През последните три години в Барселона тренираха общо 16 момчета, между които и юношата на Спартак Янаки Смирнев, който вече е част от юношеския национален отбор на България.

След Бургас, Велико Търново и Хасково днес в морската столица над 100 дечица на възраст от 10 до 12 години се явиха на кастинга, а изпитващи бяха Илиян Киряков, Красимир Безински и Валентин Станчев, начело с Христо Стоичков. Камата дойде за първи път във Варна, въпреки че от три години е главен селекционер в инициативата.

След целодневни занимания като дриблиране, точки и мачове, селекционният екип се спря на 12 деца. Ето и техните имена: Илиян Иванов, Севдалин Митков, Станко Георгиев, Ивайло Овчаров, Красимир Йосифов, Алекс Георгиев, Димитър Дамянов, Александър Георгиев, Мартин Костадинов, Димитър Балчев, Ивън Ганев и Александър Стойнов.

Тази година за първи път се стимулират треньорите и клубовете, излъчили най-много финалисти в съответния град. Треньорите ще получат един семестър обучение в треньорската школа на БФС, а футболните клубове - по 10 топки Пума. Във Варна отличникът е наставникът от Черно море Иван Николов, а от Черно море децата са шест.

Финалният мач между най-добре представилите се деца ще се проведе в края на юни в София. Тогава ще бъдат избрани победителите, които ще се обучават и тренират една година във футболната школа на Христо Стоичков в Барселона.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).