Реакция: Участници в Каменица ФЕНКупа 2008 търсят справедливост

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:42 / 08.06.2008
1519
Наши читатели, участници във футболния турнир "Каменица ФЕНКупа 2008", се оплакаха от поведението на секретаря на ЗС на БФС, който е съорганизатор, Петър Петров. Поводът - футболна среща от предварителния квалификационен кръг на надпреварата.
Предлагаме на вниманието Ви пълният текст с незначителна редакторска намеса.

Уважаеми Господа,
 Футболната среща е от предварителния квалификационен кръг на турнира “Каменица”.
Макар и аматьорски правилата са строги и одобрени от БФС. На тегления жребий на нашия отбор (“БИРИТЕ”) се пада да играе срещу “БСП” на 07.06.2008г. в 12 ч. на новото общинско игрище в ж.к.”Младост”.
5 мин. преди срещата на игрището излиза друг отбор, който познаваме отдавна и с който сме играли миналата година. Част от тях доскорошни професионални футболисти. Опитахме се да разберем какво става и кой отбор са, тъй като ги знаем като “Архангелите” от миналата година, но те отказаха да дори да ни кажат името на отбора си. След това взеха да обясняват, че са заменили другия отбор, тъй като той се е отказал и се били разбрали помежду си за замяната. Това не бяха нашите съперници от жребия, попитахме и съдията защо играем с тях, но той просто даде сигнал да започнем.
След срещата поискахме да впишем в протокола контестация, за това че на мача се е явил друг отбор, но се оказа, че такъв протокол няма. Организаторът на срещите - г-н Петър Петров, който е регионален представител на БФС за Варна, бе видимо раздразнен от контестацията и ни каза да си намерим лист и да си пишем каквото искаме. След кратка караница ни дадоха лист и химикал. Докато пишехме (и разбира се карахме) той взе ядосано да защитава другия отбор (който все пак се оказа, че се казва “Ангелите”) и да ни обяснява, че нямало забрана в правилника при отказ на един, вместо него да пуснат друг. Това разбира се е забранено, но спонсорът бил казал, че “няма да се толерират служебни победи”. Когато поискахме да видим списъка с картотекираните отбори и протокола за срещите, организаторът взе да драска и трие по тях и едва тогава записа името на този отбор. Излишно е да казваме, че той познаваше всички играчи от “Ангелите”
Въпросът е, че по правилник за да има право да играе в турнира, всеки отбор следва да е записан в определения срок, а ако е бил записан, би трябвало и да е участвал в жребия и да си има свой съперник. Това означава, че “Ангелите” са излезли срещу нас в разрез с правилата на турнира.
Контестацията накрая бе приета за разглеждане, разбира се придружена от доста остри реплики, заради упоритостта, с която г-н Петров се опитваше да защити другия отбор.
Съзнаваме, че всичко това може да изглежда като незначителна история или детска разпра, но колкото и глупаво да изглежда, за нас това вече е въпрос на чест. В отбора ни участват хора с доста приличен социален статус, за които футболът е страст и дългогодишно хоби, и този турнир е единствения начин за изява в тази сфера. Разбира се ние не очакваме да го спечелим, но пък очакваме да се спазват правилата му и това засяга чувството ни за справедливост и достойнството ни.
С уважение:
М. Гроздев – адвокат
Г. Недев – строителен предприемач
Д-р К. Сивков – търговски представител за източна България на най-голямата фармацевтична компания в света
В. Калудов – търговец
Г. Иванов – подполковник от военна полиция
Р. Димитров – търговец



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).