Владо Вълев-Питбула е спортист №1 на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:08 / 19.11.2013
826
Състезателят по кикбокс Владимир Вълев бе избран за спортист №1 на Варна за октомври и добави още една титла към богатата си колекция. Питбула заслужи признанието на спортните журналисти, след като стана световен шампион в стил К1 в Бразилия. Боецът от СК "Боил" защити трофея си, защото бе действащият световен първенец и бе обявен за най-добър състезател на първенството. Негов треньор е Красимир Кирилов. Вълев спечели и онлайн анкетата "Спортист на Варна" с 44,41%. Екипажът на ветрохода "Роял Хелена" е обявен за отбор №1 на октомври. Екипажът и практикантите от Висшето военноморско училище участваха в Ликамобил Средиземноморска регата Тол шипс от 21 септември до 5 октомври в конкуренция с още 40 ветрохода и яхти. Капитан на ветрохода е Димитър Генчев, а Пламен Свещаров е изпълнителен директор на "Топсейл" ООД.

Българският кораб се състезава в клас "А" - на най-големите ветроходи, като негови конкуренти бяха "Мир" (Русия), "Ла грейс" (Чехия) и "Александър фон Хумболт" (Германия). Те успяха да изпреварят ветрохода "Мир" - един от най-бързите кораби в света. "Роял Хелена" се класира втори в клас "А" след "Ла Грейс и пред "Мир" и трети в генерално класиране за всички класове след "Ла Грейс" и "Акела" (Русия).

За №1 на спортното училище за октомври 2013 е избран един млад боксьор, но сериозен кандидат за бляскава кариера - Христо Барбов. Той е възпитаник на "Черно море" с треньор Димчо Савов. Барбов спечели златен медал в първия кръг на държавното в Пловдив след успех на финала над Мартин Леков от "Национал" (Сф) с 3:0 гласа.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).