Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Пини Гершон повика Сашо Янев в националния
Автор: Екип Varna24.bg 21:23 / 09.06.2008Коментари (0)717
© impactpressgroup.org
Селекционерът на българския национален отбор по баскетбол Пини Гершон повика в разширения състав юношата на варненския Черно море Александър Янев. "Радвам се, че получих повиквателна за мъжкия отбор. Явно Гершон ме е харесал във финала за Купата на България в Самоков. Там се представих добре и съм му направил впечатление", каза за "Позвънете Новини" талантливият баскетболист. Той разкри, че не е очаквал да попадне в мъжкия отбор толкова млад. "Ако трябва да бъда честен, не съм мислил, че на 18 години ще съм в първия отбор. От началото на годината не ми е минавало през ума такова нещо. Надявах се да попадна в националния отбор до 20-годишните. Това ми бе и целта", заяви Янев.
"Когато бе финалът за Купата на България Гершон каза, че Сашо му е направил впечатление. След тези думи на треньора, очаквах да бъде повикан в първия отбор. Той е един младеж с огромен потенциал, който се надявам да развие в най-правилната посока. Радвам се, че в онези мачове в Самоков е направил впечатление на треньор като Гершон", каза вицепрезидентът на Черно море Симеон Варчев. Той разкри, че през новия сезон ще се разчита повече на Александър Янев в първия отбор на "моряците". "Той е млад и трябва да му се дава шанс да играе повече. Все пак това си зависи и от него. Ако се справя добре, ще играе", заяви бившият национален селекционер.
"Черно море е клуб, който дава шанс на младите играчи. Предполагам, че от новия сезон треньорът ще разчита повече на мен. Ако се представя добре ще играя доста време в първия отбор. Мисля, че през тази година ще мога да се наложа", каза по тази тема Янев.
В момента баскетболистите на Черно море са в почивка. Въпреки това след две седмици петима от юношите ще заминат с националния отбор до 18 години на лагер преди европейското първенство в Гърция. Това са Александър Янев, Васил Кьосев, Тихомир Желев, Милчо Борисов и Станислав Цонков.
В националната гарнитура при 20-годишните Черно море също има двама представители в лицето на Николай Колев и Симеон Илиев.


Източник: Александър Георгиев, в-к "Позвънете Новини"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: