"Спартак“ иска да е като "Лудогорец“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:20 / 27.11.2013
694
В хандбалния "Спартак" искат да са като футболния "Лудогорец" и да играят и напролет в европейските клубни турнири. Това разкри президентът на варненци Росен Добрев. Тимът посреща тази събота и неделя английския "Руислип Ийгълс" в мач от 1/16-финалите на турнира "Чалъндж къп".

Спартаклии купиха домакинството от лондончани и затова и двата мача ще са в зала "Конгресна" на ДКС - на 30 ноември от 17 ч. и на 1 декември от 16 ч. Всички разходи по двете срещи възлизат на 17 000 лв., за които на клуба са помогнали спонсори.

"Отборът на "Лудогорец" вече си осигури участие в Европа за пролетта, надяваме се това да сторим и ние. Съперникът ни е напълно преодолим и затова предприехме тази инициатива с купуването на домакинските мачове. Целта е да се класираме за 1/8-финалите, които са през февруари", заяви Росен Добрев.

От клуба се надяват повече публика да ги подкрепи, заради което са пуснали и свободен вход. "Каним всички привърженици от Варна, независимо на кой отбор са фенове. Клубове от страната също ни обещаха, че ще организират с автобуси идването си до града, за да ни подкрепят. Чакаме и доста ученици от варненските училища. Разчитаме и на всички ангажирани със спорта хора също да дойдат в залата. Все пак ние представяме варненския спорт", добави Добрев. Днес в клуба очакват видеозаписи от мачове на "Руислип Ийгълс".

"Според предварителната ни информация съперникът ни разчита на много чужденци, които обаче са предимно студенти. Става дума за унгарци, германци, французи и поляци. По мои спомени от последния мач на България срещу Англия техният хандбал е на същото ниво като нашето. Така че определено са преодолим отбор", заяви старши треньорът на спартаковци Пенко Златев.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).