Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
ПП ГЕРБ-Варна организира ХIII турнир по ускорен шах
Автор: Екип Varna24.bg 13:38 / 28.11.2013Коментари (0)582
ХIII издание на турнира по ускорен шах, организиран от ПП ГЕРБ - Варна, ще се състои на 1 декември /неделя/ в зала 20 на Двореца на културата и спорта. Записването на участниците започва в 11,30 ч. В надпреварата ще се включат шахматисти от Шумен, Добрич, Балчик и Сливен, както и много варненски почитатели на древната игра. Участие към момента са потвърдили и международни майстори като Димитър Карапчански, Иван Янакиев и Валентин Памбукчиян.

Турнирът се организира от майсторите на спорта Георги Недев, кмет на централния район "Одесос", и д-р Руслан Тошев, който е ръководител на общинската структура на ГЕРБ-Варна в същия район.

Надпреварата ще се проведе по швейцарска система в 7 кръга в съответствие с правилника на шах на ФИДЕ и регламента на ускорения шах. Контролното време е 16 минути на състезател за завършване на партията. За съставяне на двойките за игра се използва специализираната компютърна програма "Swiss Perfect". Играе се с механични и електронни часовници. Класирането ще е в зависимост от набраните точки на отделните партии. В случай на равенство ще се прилагат последователно следните допълнителни показатели: 1. "Медиана-Бухолц", 2. "Бухолц", 3. По-голям брой победи, 4. Коефициент на натрупване, 5. Бергер.

Призовата тройка ще бъде удостоена със специални купи, но са предвидени и много други награди. Отличени ще бъдат най-добрата шахматистка, както и победителите сред старейшините и състезателите до 12 и 14 години.

Турнирът, организиран по традиция от ПП ГЕРБ-Варна, вече се утвърди като запазена марка на варненския шахмат. В различните издания на надпреварата са участвали много известни шахматисти, включително и гросмайстори. Сред победителите през годините бе и гм Васил Спасов - световният шампион за младежи, прославил Варна преди четвърт век.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: