Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Стартира Каменица ФЕНкупа’08 във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:33 / 13.06.2008Коментари (0)963
©
На 14 и 15 юни 2008 г. Варна посреща шестият кръг от Каменица ФЕНкупа'08. За шеста поредна година Каменица - официалната бира на българския фен на футбола, предизвиква запалянковците от цялата страна и им предоставя уникалния шанс да участват в единствения у нас шампионат по футбол за непрофесионалисти. Турнирът въплъщава отношението на марката Каменица към футбола - да подкрепя неподправената страст на десетките хиляди фенове, като им осигурява възможност да премерят сили с други отбори на професионални футболни терени и да се чувстват като истински футболни звезди.

Селекционер №1 на България и патрон на Каменица ФЕНкупа'08 Димитър Пенев и кметът на община „Аксаково" инж. Атанас Стоилов ще открият надпреварата в 12.00 ч. на 14 юни (събота) на стадион „Аксаково". Веднага след официалния старт на турнира във Варна ще се проведе демонстрационен мач между ветераните от „Черно море" и „Спартак" Вн.
В неделя, 15 юни ще се играе финалният сблъсък в шестия кръг от шампионата. Преди него ще се проведе и финалът на турнира по джитбол, който Каменица организира за първа година паралелно с Каменица ФЕНкупа'08. Атрактивната надпревара ще стартира утре, 13 юни в 17.00 ч. пред Фестивален и конгресен център «Варна».

Победителите ще се класират за Големия финал през септември, където ще се борят за Голямата награда на турнира. И тази година шампионите ще гледат на живо незабравим мач между световноизвестни отбори в европейско клубно първенство. Първенците в Каменица ФЕНкупа'07 - "Трите мечки" от Шумен, извоюва пътуване до Англия, където станаха свидетели на срещата между Манчестър Сити и Челси на стадион „Стамфорд Бридж" в Лондон. По време на Големия финал ще се състои и демонстрационен турнир за журналисти от цялата страна, които имат желание да премерят сили помежду си и да се забавляват заедно с всички фенове.
Каменица ФЕНкупа'08 се провежда в 12 града в цялата страна в периода между м. май и м. август. Инициативата обхваща Благоевград, София, Русе, Шумен, Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Монтана, Хасково, Плевен и Габрово. Големият финал по традиция ще се състои през м. септември в София. Организаторите очакват над 15 000 фенове да премерят сили в надпреварата и да се борят за Голямата награда.

Освен на отборите, класирали се на първите три места на регионално ниво, специални награди се връчват и в следните категории: „Най-атрактивен състезател", „Най-добър вратар" и „Най-спортсменски отбор". Водещ на събитието е Део, който за трета поредна година радва публиката на стадиона и освежава нагорещената футболна атмосфера. Феновете отново имат възможност да се впуснат в надпреварата за внушителните 366 л. бира Каменица - по един литър за всеки ден на годината, в пожъналата огромен успех игра „Точен шут".

Източник: Ole-bg.com








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: