Черно море на крачка от златните медали във водната топка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:52 / 15.06.2008
856
Черно море се класира за финала на държавното първенство по водна топка за мъже. Тимът от морската столица спечели и втория турнир от първата четворка, който се проведе в София, и с пълен актив от 18 точки ще има домакинско предимство в сблъсъка за титлата. Златните медали са напълно реално постижими, имайки предвид, че варненци ще играят не срещу традиционния си опонент ЦСКА, а срещу Вихрен.
"Червените" бяха домакини на турнира, но условията на басейна не отговаряха на никакви изисквания. Затова Черно море пусна жалба преди мача между двата отбора тази сутрин, която бе уважена от Българската федерация и на ЦСКА бе присъдена служебна загуба. Освен това, на "червените" им бяха отнети три точки от актива. Тимът загуби и от Вихрен, което прати санданчани в сблъсъка за титлата. "Моряците" биха другия варненски тим Дръзки-Дражев с 12:6 и Вихрен с 10:5. Дръзки-Дражев записа първи успех във финалната четворка, надигравайки санданчани с 10:9. Варненци обаче паднаха с 8:11 от ЦСКА, който пък отстъпи на Дръзки с 8:9 и по голова разлика остана трети.
Мачовете от финалния плейоф са на 25, 27 и 29 юни, като варненци имат домакинското предимство. Черно море в момента преговаря с Вихрен цялата серия да се изиграе във Варна, за да бъдат спестени значителни разходи по пътувания и престой на състезателите. Дръзки-Дражев, в чийто състав играят двама сръбски ватерполисти и завърналият се от Испания вратар Стоян Петков, също най-вероятно ще се съгласи да изиграе мачовете за бронза в София.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).