Черно море освободи чужденците, пробва 7 нови

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:33 / 16.06.2008
736
Седем юноши ще играят за мъжкия баскетболен тим, който ще е с ново име за предстоящото първенство
Баскетболният Черно море освобождава тримата чужденци, които защитаваха цветовете на тима през миналия сезон - Брайс Шелдън, Тод Галоуей и Аугустинас Витас. Това обяви вицепрезидентът на варненския клуб Симеон Варчев днес на пресконференция, на която бе представен новият наставник Даниел Димитров. "Сметнахме, че за тези пари, които им давахме, можем да привлечем по-добри състезатели. Поради тази причина през следващата седмица ще пробваме общо шестима чужденци. Трима от тях са македонци, двама американци и един сърбин. Става дума за плеймейкъри, центрове и шуутинг гард. От тях ще останат двама или трима. Ще ги изпробваме в контролни срещи с националните отбори за юноши и младежи, които в момента се подготвят", обясни Варчев. На проби следващата седмица ще дойде също и Иван Николов от Дунав (Русе), а Златин Георгиев-Голди все още не е отговорил на офертата на Черно море, тъй като има предложения от столичен тим и от Балкан (Ботевград). Селекцията трябва да приключи до 15 юли, а на 4 август стартира лятната подготовка.
Клубът се е ориентирал и към тотално подмладяване. Общо седем състезатели от старшата възраст ще играят за първия отбор - Васил Кьосев, Милчо Борисов, Александър Янев, Симеон Илиев, Тихомир Желев, Константин Колев и Симеон Михайлов. "Николай Колев, който е роден 1988 г. също остава със сигурност", категоричен бе Варчев.
Той призна, че от сегашния състав на сто процента остава Симеон Ценов, а Богдан Боев със сигурност напуска отбора. Николай Балев също ще играе за тима от морската столица, след като бе привлечен от втородивизионния Академик (Варна). "За останалите ще се решава в бъдеще", поясни Варчев.
Черно море ще се пусне и в младежката лига през новия сезон и поради тази причина юношеският състав няма да се обиграва във втората мъжка дивизия.
През следващия сезон отборът ще носи и ново име.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).