Вицешампионът: Футзалът у нас стои на едно място

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:24 / 17.06.2008
1007
Ръководството на представителя на България в последното издание на Шампионската лига по футзал - МФК Варна, се оплака от факта, че във Футболния съюз никой не работи за развитието на този спорт и той стои на едно място. Президентът на клуба Александър Нечелчев разкри, че клубът сам плаща на чуждестранни инструктори, които да обучават неговите състезатели. "От БФС могат да поканят чужди спецове. От УЕФА искат само да им се поеме хотела, всичко друго е безплатно. Но нашите не искат. Така този спорт не търпи никакво израстване", ядосва се Неделчев. "Този спорт става все по-атрактивен в цял свят. В една Италия 4 милиона души играят два пъти седмично футзал. Това говори за огромен интерес, за пари, за бизнес. Но в България това не могат да го разберат, защото така им е удобно", коментира пък един от основните състезатели на варненци Бойчо Марев.
Вицешампионите на страната са уговорили контролна среща с шестия в испанското първенство - Лобеле де Сантяго. Тимът привлече трима състезатели за новия сезон - вратарят Станислав Атанасов и Антон Атанасов и Павел Павлов от Одесос-Интерком груп (Вн). Варненци няма да се пускат за Куперкупата на България, където се иска 300 евро такса.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).