Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Националите по волей ще гонят две победи над САЩ
Автор: Екип Varna24.bg 19:52 / 18.06.2008Коментари (0)606
©
На триседмично междуконтинентално пътешествие заминаха днес българските волейболисти. Момчетата на Мартин Стоев първо се отправиха към Щатите, където в събота и неделя през нощта от 3 ч. българско време ще играят вторите си два мача от Световната лига. Отборът е без Матей Казийски, Пламен Константинов, Иван Зарев и Костадин Стойков. Втори разпределител ще бъде играчът на Лукойл Нефтохимик Иван Станев.
На Аерогара "София" момчетата се радваха, че в зала "Сиърс Сентър" ще имат мощна подкрепа от българи, живеещи отвъд Океана. От Щатите в България се завръщат Боян Йорданов и Андрей Жеков, а директно за Испания ще пътува целият ни отбор, след което заминават за Финландия. На техните места ще отидат Костадин Стойков и Иван Зарев.
Този път националите печелят от часовата разлика, като ще имат един ден повече в Чикаго, тъй като кацат в САЩ тази вечер. С отбора ни пътуват две жени – съпругата на националния селекционер Мартин Стоев Елизабет и приятелката на помощник треньора Владислав Тодоров-Сарата – Мария Йосифова.
Без почивка това лято ще бъдат Теодор Салпаров и Христо Цветанов, които ще изиграят целия цикъл от Световната лига. Първо международно пътуване с мъжкия ни национален отбор пък прави младият ни талант Цветан Соколов. На летището Боян Йорданов показа пред журналистите, че му е останала една единствена свободна страница в международния паспорт.
Националният селекционер Мартин Стоев заяви, че след срещите със САЩ и Испания ще реши дали ще пътува за Финландия, или ще остане в Правец, където на 1 юли националите започват подготовка за олимпийските игри. "Аз почивка няма да получа. Още не е решено дали ще пътувам за Финландия, но ако не ходя там ще бъда в Правец, за да започнем подготовка за олимпиадата. Това обаче ще зависи и от изходите на мачовете в САЩ и Испания. Тогава ще решаваме", каза Стоев.
Относно предстоящите срещи със САЩ селекционерът заяви: "Отиваме да играем волейбол. Отиваме още по-подмладени и ще видим каквото стане. Със сигурност това, че домакините са в основен състав им дава предимство. Дава им предимство домакинството, часовата разлика. Доста неща им дават предимство, но ние не се отказваме, ще играем, за да спечелим. Ще направим всичко възможно да спечелим с хората, които разполагаме. Те показаха, че заслужават да играят. Ние играем да бием всеки мач. Възможно е да има психологическа бариера при по-младите, но по-добре сега и да се разчита в бъдеще на тях, отколкото за важните мачове да не са готови".

Източник: Gong.bg & sportni.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: