Варна приема европейско първенство по хандбал

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:53 / 18.06.2008
711
Варна ще е домакин на европейското първенство по хандбал за девойки през 2011 г. Днес представителят на ЕХФ Хесус Гереро инспектира зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта и остана впечатлен от нея. Комисията на евроцентралата ще направи избора през септември. "99 процента е сигурно, че вземаме това първенство, а Естония, Черна гора и Полша - другите три прояви на подрастващите", заяви вицепрезидентът на родната федерация Александър Евтимов. Той призна, че са били заявили също залите в София, Самоков и Благоевград, защото изискването е мачовете да се проведат в две зали. "Г-н Гереро много хареса "Конгресна". Дори не се наложи да мери с рулетка игралното поле, както го е направил в Самоков", уточни Евтимов.
Гереро е бивш вратар на Атлетико (Мадрид) и Испания. Пазил е на националния отбор в решителната квалификация с България за олимпиадата в Мюнхен през 1972 г., когато нашите губят с 2 гола като гости. Европейското във Варна ще е второто голямо първенство у нас в историята на хандбала ни и първото за XXI век. През 1994 г. Габрово и Велико Търново приеха световното за девойки, където българките останаха втори.
Междувременно Стефка Агова отхвърли оферта от Цървена звезда (Белград). Хандбалистката на Локомотив-Металекс Билд не е останала доволна от предложените условия и е преценила, че за нея ще е по-добре да остане във Варна.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).