Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (7) | Вчера (2)
Черно море гони година без загуба на "Тича"
Автор: Екип Varna24.bg 09:03 / 28.02.2014Коментари (0)999
© chernomorepfc.bg
След промените, настъпили в Черно море през зимата, и лошия старт на тима в Гоце Делчев, логиката диктува, че Литекс е фаворит в предстоящия двубой на Тича". За разлика от моряците оранжевите подсилиха състава си през зимната пауза и тръгнаха мощно в шампионата. Ясно е, че отборът на Златомир Загорчич разполага с повече футболни аргументи от този на Георги Иванов-Гонзо, но това не означава, че ни очаква мач с предизвестен край. Ако в Града на люляците си мислят, че лесно ще вземат победата във Варна, то рискуват да бъдат неприятно изненадани.

Откакто Гонзо пое Черно море, моряците отново си създадоха бастион у дома и вече почти година нямат загуба на "Тича". За последно те паднаха в дебютния двубой на наставника във Варна. Но това бе преди близо година. На 9 март 2013 г. зелено-белите отстъпиха с 0:1 от интернационалната селекция на Етър, предвождана от Сердар Даят. Постижението на вече несъществуващия тим не успя да повтори никой друг. В 18-те следващи домакинства варненци записаха 13 победи и 5 равенства при голова разлика 33-12.

Освен това Литекс традиционно има проблеми при визитите си край морето независимо от моментното състояние на двата отбора. Още в първата среща на 21 октомври 2000 г. моряците печелят с 3:2, макар да са новаци в елита, а лов-чанлии да са смятани за тотални фаворити. При следващото им гостуване на Тича" те изживяват още по-голям шок - размазани са от домакините с 4:0. В досегашните 13 двубоя между Черно море и Литекс във Варна балансът е в полза на домакините - 5 победи, 4 равенства и 4 загуби при голова разлика 14-11.

Така утре ни очаква поредният любопитен сблъсък, в койmo всичко може да се случи. Освен цифрите и традициите има още една предпоставка, която изравнява силите - теренът на Тича". В този период на годината той не се вписва в каквито и да било стандарти за тревна настилка, а бързите и технични футболисти на Литекс просто нямат шанс да покажат именно тези си качества на него. Така например, за да отбележи гол като този срещу Берое, Данило Асприя ще трябва да се справи не само с 3-4 защитници, а и с няколко бабуни - почти невъзможна мисия.

В случай пък, че Черно море спечели, то моряците ще запишат уникално постижение - домакински победи над всички отбори от Топ 7. До този момент възпитаниците на Георги Иванов надиграха с 3:1 шампиона Лудогорец, с по 2:1 столичните грандове ЦСКА и Левски и с по 1:0 пловдивските Ботев и Локомотив. Дори само заради тези резултати варненци не биват да бъдат подценявани. Гонзо научи своите да бият силните и макар без двама-трима от титулярите през есента. Едва ли и сега моряците ще са толкова безобидни.


Още по темата: общо новини по темата: 9
05.03.2014
04.03.2014
01.03.2014
01.03.2014
28.02.2014
28.02.2014
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте как Новак Джокович подгрява за мача с Григор с български хит
Карлос Насар в ексклузивно интервю пред "Фокус": Вманиачен съм да стана легенда на България
Карлос Насар обяви пред "Фокус" кои трима души не трябва да са част от федерацията по щанги
Карлос Насар разкри пред "Фокус": Федерацията ни ще остане без състезатели
Карлос Насар разкри пред "Фокус" кои световни спортни легенди са го поздравили след титлата в Париж
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: