Ватерполистите на Черно море се жалват пред ДАМС за скандално решение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:12 / 25.06.2008
491
Ръководството на варненския клуб по водна топка Черно море пусна жалба до Държавната агенция за младежта и спорта относно скандално решение на Управителния съвет на федерацията в този спорт. На свое заседание преди няколко дни УС на БФВТ анулира втория от двата финални турнира на първата четворка, които определиха претендентите за титлата и тези за бронзовите медали. Въпросната надпревара се проведе в София преди две седмици, но домакинът ЦСКА не представи необходимите условия. Това накара варненци да пуснат жалба преди мача с "армейците", която бе уважена от съдиите и те присъдиха служебна победа на Черно море с 15:0. Всички други срещи от квартета се бяха играли, но заради поражението ЦСКА остана на трето място, за сметка на Вихрен. "Армейците" трябваше да играят за бронзовите медали с другия варненски тим - Дръзки-Дражев.
Финалът за титлата трябваше да започне вчера във Варна, но УС на БФВТ насрочи играния в София турнир за преиграване от 26 до 28 септември. Едва след него ще са и мачовете за златото - през октомври.
"От федерацията са тълкували правилника абсолютно обратно. Решили са да се преиграе турнира, заради липсата на условия, предоставени от домакина, който е глобен за това с 900 лева. А официалният правилник сочи, че решението на съдиите е правилното. Затова сезираме ДАМС", заяви за "Позвънете Новини" един от най-опитните състезатели на Черно море - вратарят Александър Милев.
Желанието на неговия клуб е, ако жалбата бъде уважена, Черно море да приеме Вихрен в сблъсък за златото още през юли. "Мотивацията ни беше страхотна. Бяхме набрали инерция и съм убеден, че щяхме да се поздравим с титлата. Сега обаче това ни бе отнето. През лятото всеки си има собствени занимания и формата ни в края на септември няма да е същата. Явно това са целяли от федерацията", каза още Милев.
На заседанието на БФВодна топка не са били наказани Йордан Цвятков и Николай Василев от ЦСКА, както и Йордан Велинов от Вихрен, които са заплашвали неколкократно съдиите по време на турнира.


Източник: Александър Дечев, в-к "Позвънете Новини"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).