Никола Спасов: Лостовски и Василев остават още поне седмица

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:32 / 28.06.2008
1159
Черно море проведе днес първата си учебна игра, а след нея старши треньорът Никола Спасов отдели внимание на медиите в морскатка столица.



- Г-н Спасов, учебна игра. Какви са първите ви впечатления от тази може би първа контрола?

- Като първа учебна игра съм доволен от това, което показаха футболистите. Естествено, че нямат необходимия синхрон в линиите, за който ще трябва време. Тренировката беше повече за издръжливост и игрова подготовка, отколкото конкретни тактически задачи. Искахме да се направят елементарните неща. Пробвахме няколко варианта в различните полувремена, но като цяло видях, че имаме един отбор, който е равностоен във всички линии. Без някакви изявени хора, по същия начин както завършихме и пролетния полусезон. Ще разчитаме главно на колектива и на колективните действия. Видяхте, че дойдоха добри футболисти, които в никакъв случай не са някакви звезди, които да правят някаква индивидуална разлика. Добри футболисти в колективен отбор.

- Добихте ли представа за качествата на Трайче Лостовски и Никола Василев и ще останат ли те в отбора?

- На този етап ще продължат да тренират с отбора. Окончателно решение няма да вземам в следващата седмица. Те са свободни футболисти, аз съм разговарял с тях и няма проблем да останат при нас и следващата седмица. Но ние чакаме и други състезатели. До края на юли се връщат двамата национали Тодор Колев и Даниел Димов. Те са полузащитници също. На 1 юли чакаме Периш. Станислав Стоянов днес също не игра, така че това са четирима много класни и добри футболисти, които днес липсваха, но ще попълнят групата.

- Времето до мачовете от турнира за Купата на УЕФА намалява, а все още няма нови нападатели в отбора. Очаквате ли скоро някой от анонсираните хора в атака?

- В това отношение не се притеснявам, защото Миро Манолов играеше миналата година, както и Жоро Андонов. Те си свършиха работата. При всички положения ще има нов централен нападател, но на този етап не можем да намерим подходящия футболист. Но пак ви казвам, че това не ме притеснява, защото ние имаме централни нападатели, които доказаха, че могат да играят футбол и да вкарват голове. Направихме една добра пролет, така че не се притеснявам, че няма  нов централен нападател. Дори и да дойде такъв, няма да му е лесно да се интегрира в отбора.

- Намерихте ли съперник за контролна среща на 10 юли?

- Все още не.

 

Забележка: Използвани са въпроси и на други медии


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 1
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).