Шампион с ЦСКА започна с Черно море

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:08 / 30.06.2008
1495
31-годишният молдовски вратар Евгений Хмарук пристигна днес във Варна и се присъедини към подготовката на Черно море, съобщи официалният сайт на клуба www.chernomorepfc.bg. Стражът бе един от основните "виновници" за 30-ата шампионска титла на ЦСКА през сезон 2004/05. Хмарук ще дебютира с фланелката на варненци в събота срещу Интер (Баку), когато старши треньорът Никола Спасов иска да види моментното му състояние. Очаква се обаче стражът да подпише веднага с "моряците", без да минава пробен период. Кариерата на Евгений преминава през молдовски, кипърски и руски клубове преди да застане на вратата на ЦСКА в началото на 2004 г. Хмарук се утвърди като номер 1 през следващия сезон, а благодарение на решителните му намеси, ЦСКА спечели шампионската титла. Вратарят бе обявен за играч на мача във втория двубой през сезона с Левски (1:0 за ЦСКА), след който разликата между двата тима стана четири точки. Следващия сезон Хмарук стана жертва на политиката на Миодраг Йешич да налага в отбора сръбски анонимници и логично се стигна до раздялата му с клуба. За последно той се състезава с екипа на индонезийския Персия (Джакарта).
Утре от 14,30 ч. пък ще бъде теглен жребият за първия предварителен кръг на турнира за Купата на УЕФА, в който Черно море е поставен. За щабквартирата на европейската централа в Нион Швейцария днес сутринта отпътуваха изпълнителния директор на клуба Марин Маринов и адвокат Михаил Статев. От УЕФА обявиха имената на отборите в отделните урни. Сред вероятните съперници на "моряците" се появиха още отборите на Вадуц (Лихтенщайн) и Жювенес Догана (Сан Марино), на мястото на Жрински Мостар и Широки брег от Босна и Херцеговина, които бяха прехвърлени също при поставените тимове в жребия. Наставникът Никола Спасов си пожела тимът му да играе именно срещу един от новите тимове - този от Сан Марино.
Днес на облекчен режим тренира единствено Атанас Пашкулев, който лекува разтежение. Наравно с останалите си съотборници тренира и Станислав Стоянов, който пропусна двустранната игра в събота.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 1
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).