Европейско спира Китанов за старта в "А“ група

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:11 / 28.05.2014
1171
Вратарят Георги Китанов ще пропусне първите два мача на Черно море в новото първенство на "А" група. Очаква се сезонът да стартира на 19 юли, но от 19-и до 31-ви същия месец стражът ще участва на финалите на европейското първенство за юноши до 19 г. с България. Форумът ще се проведе в Унгария, а за него нашите се класираха, след като спечелиха първите си два мача от елитната квалификация в Сливен и Стара Загора. 

Възпитаниците на Александър Димитров победиха Швеция с 2:1 и Чехия - 2:0, и последният им двубой с Италия в четвъртък от 18 ч. под Аязмото вече е без значение. Дори да загубят, българите ще завършат на първо място, тъй като имат по-добри показатели в срещите с шведите и чехите. Китанов не участва в тези мачове, тъй като миналата седмица бе ангажиран с "А" отбора на България за контролата с Канада, но за европейското в Унгария ще е на линия и ще пази с капитанската лента. Иначе Жоро ще пропусне първата среща на "моряците" от новото първенство и заради наказание.

В Евро 2014 ще участват осем тима - 7-те победителя в квалификациите и домакинът Унгария. Полуфиналистите в първенството заедно с класиралите се на трето място в двете групи на финалите ще получат и виза за световното първенство до 20 г. в Нова Зеландия през 2015-а.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).