Над 20 яхти се пускат в регата "Порт Варна"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:32 / 03.07.2008
640
Около 25 яхти се очаква да стартират утре в 18-ото издание на ветроходната регата за килови яхти "Порт Варна". Надпреварата е наследник на състезанието "Георги Димитров", което се е провеждало от 1976 до 1990 г. включително. Организатор е яхтклуб Кап. Георги Георгиев-Порт Варна, в партньорство с община Варна, Пристанище Варна и спонсори.
Състезанието ще протече в три етапа - Варна-Балчик, Балчик-Варна и гонка във Варненския залив, тип "банан". Специална купа "Kaliakria" ще бъде връчена по време на първия етап от регатата. Призът ще отиде при екипажа на първата лодка, която достигне до вехата пред комплекс "Kaliakria" и направи ляв завой по посока на комплекса. Стартът утре в морската ни столица ще бъде даден в 12 ч., като не е изключено заради разчистването на нефтения разлив да се закъснее с максимум час.
Главен съдия на регатата ще бъде Стефан Кръстев, а негов помощник - Хенрих Кокончев. Клубът домакин на надпреварата ще участва с девет лодки, а има вариант да бъде пусната и "Каприкорн". Останалите участници ще бъдат от Бургас, Поморие, София и Несебър.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).