Състезател на Черно море-Елит на финал на "Уимбълдън"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:56 / 04.07.2008
520
Българският талант Григор Димитров се класира за финала на Откритото първенство на Великобритания при юношите, след като победи непоставения в схемата Филип Крайнович (Сърбия) с 6:3, 6:3 за малко повече от час. Това е първи директен сблъсък за титлата на турнир от Големия шлем при юношите за представителя ни, който е 13-и в света в тази възрастова група. Двубоят започна оспорвано, като както и в предишните кръгове, 17-годишният българин, който се състезава за варненския клуб Черно море-Елит, печелеше по-лесно сервис геймовете си. Той успя да реализира два пробива, а съперникът му върна само един от тях. След 33 минути игра Григор поведе с 1:0 сета.

Втората част отново започна добре за поставения под номер 9 в схемата бълагрин, който записа пробив още в първия гейм. За  негова съжаление обаче отговорът на сърбина последва мигновено и резултатът бе изравнен. Григор продължаваше да е стабилен при началния си удар и взимаше геймовете си на 0. В петия гейм голямата ни надежда отново проби, след което бе безмилостен и за 6:3 с пробив на 0.

Съперник на Григор Димитров на финала ще бъде Хенри Континен (Финландия), който надделя над поставения под номер 1 в схемата австралиец Бернард Томич със 7:6 (3), 6:4. Интересен факт е, че финландецът е партньор на двойки на българина.

Източник: Sportal.bg



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).