Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Юношите губят от Унгария, Колев и Димов 90 минути на терена
Автор: Екип Varna24.bg 21:02 / 14.07.2008Коментари (0)627
© topsport.bg
Тодор Колев и Даниел Димов (вторият и четвъртият от ляво надясно) играха 90 минути срещу Унгария, но нямаха късмет да се разпишат в противниковата врата

Националният ни отбор до 19 години загуби от Унгария с 0:1 в първия си мач на Евро 2008. В състава на Михаил Мадански през всичките 90 минути играха футболистите на Черно море Даниел Димов и Тодор Колев.
Младите "лъвчета" започнаха активно и още в 7-ата минута имахме шанс да поведем, като само добрата намеса на Гулаши ни лиши от гол. В 10-ата минута играчът на Ливърпул Криштиан Немет даде аванс на унгарците, като се възползва от грешка в отбраната ни. Попадението не стъписа младежите ни, които продължиха да атакуват. В 17-ата минута Цветанов не улучи вратата след добър удар, а между 20-ата и 30-ата минута създадохме три положения за гол. В същия период унгарският отбор също на три пъти създаде напрежение пред нашия страж Иванов, но той се справи успешно. В 33-ата минута Тодор Колев беше съвсем близо до изравнителния гол, но топката срещна горната греда. Четири минути по-късно унгарците чрез голмайстора си Немет можеха да удвоят, но ударът му не улучи вратата. В 43-ата минута Димов имаше възможност да порази целта, но стреля неточно. В последната минута на полувремето Немет отново можеше да ни огорчи, но Иванов внимаваше и спаси.
Унгарците започнаха по-агресивно второто полувреме и Иванов трябваше да се намесва на три пъти до 50-ата минута. Малко след това Даниел Димов не намери очертанията на вратата с глава. Играта ни се раздвижи и в 53-ата минута Киров получи шанс, но не уцели вратата. В 54-ата минута Димов отново можеше да изравни, но нямаше късмет. "Лъвчетата" продължиха да натискат и в 63-ата минута Цветанов остана на върха на атаката ни, но в засада. Секунди по-късно Димов пак не успя да намери вратата. В 66-ата минута Зехиров пробва удар, но беше блокиран. Треньорът Мадански прибягна и до втора смяна в 74-ата минута, като на мястото на Киров се появи Бранимир Костадинов. Нападението ни отново не намери верния път към унгарската врата, а Мадански извади Мишо Александров и го замести със Златков в 85-ата минута. Две минути по-късно Колев имаше шанс да изравни, но не успя да отправи точен удар. Съдията назначи пет минути добавено време, а в 93-ата минута Цветанов можеше да донесе така желаната точка, но Гулаши спаси.
В четвъртък от 21,30 ч. нашите излизат срещу Германия, като срещата ще бъде излъчена в пряко предаване по "Евроспорт".

България - Унгария    0:1
България: Иванов, Панов, Узунов, Макенджиев (52 Цачев), Колев, Цветанов, Димов, Гаджалов, Александров (85 Златков), Зехиров, Киров (74 Костадинов)
Унгария: Гулаши, Наги, Корчсмар, Дебрецени, Пресингер, Бусаи, Гал (67 Ишлаи), Гоштони, Коман, Шабо (85 Никхази), Немет (88 Симон)
Голмайстор: Немет (10)
Жълти картони: Цветанов, Димов, Гаджалов; Корчсмар, Гал
Съдия: Алберт Тусен (Люксембург)
Стадион "Виктория Жижков"


Източник: Sportal.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: