Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Стартира световното по плажен футбол
Автор: Екип Varna24.bg 15:24 / 16.07.2008Коментари (0)1495
©
На 17 юли започва световното първенство по безспорно един от най атрактивните спортове - плажен футбол. За първи път в своята история, датираща от 1995 г., световеният шампионат няма да се проведе на плажовете Копакабана в Рио Де Женейро (Бразилия), а във френската столица на тази игра - Марсилия. Отборите финалисти са 16 на брой, разпределени в четири групи, където по системата всеки срещу всеки от 17 до 22 юли ще определят по два отбора от група за финалната фаза. Преките е
©
лиминации започват на 24 юли, когато са четвъртфиналиге, а полуфиналите са са в събота (26 юли). Шампионът ще бъде излъчен на 27 юли (неделя). В дните на мачовете от групите ще се играят по четири двубоя на стадиона красавец на брега в Марсилия, като мачовете ще започват в 14:45 ч. местно или 15:45 ч. наше време и ще бъдат предавани директно по EUROSPORT и EUROSPORT 2.
Световният шампионат ще е 14-и поред, като досега титлата е печелена от Бразилия цели 11 пъти. Единствените тимове развалили хегемонията на момчетата от Копакабана са Португалия през 2001 г. и домакините от Франция през 2005 г.
Тази изключително интересн
©
Симеон Христов
а игра се практикува на специалено пресят пясък. Теренът е с размери 37/28 метра, вратите са 5.50/2.20. Играят се три части по 12 минути чисто време, а състезателите записани в тимовия лист са десет, като освен вратар на полето трябва да има и четирима полеви футболисти. Най-интересните моменти са изключително атрактивната игра, множеството ножични удари, волета и красиви атракции на състезателите. При статични положения отборите нямат право да изграждат стена и всяко едно такова положение е пряка опасност за гол. Играта е изключително изчистена от към грубости и единоборства, а целта е само една - красота и атрактивни изпълнения. Средно на мач отборите вкарват между осем и девет гола, което е атестат за много емоции.
Разбира се основен фаворит са отново кариоките от Бразилия, водени от звездата Бенджамин и голмайстора и най добър футболист на последните финали Буру. Домакините от Франция, водени от Ерик Кантона, не крият амбиции за титлата, като при тях изпъква колективният дух. Изключително силният тим на Португалия и неостаряващите Маджер и Алан ще опитат да отмъстят за отпадането рано на предния шампионат. Останалите европредставители също са комплектовани добре - Испания притежава един фамозен Амарея, Русия има може би най добрия вратар, а Италия картотекира с номер 10 сина на Диего Марадона - Диего Армандо Марадона-Джуниър. Към фаворитите трябва да добавим финалистите от последните два шампионата - Мексико и Уругвай, които са типични представители на южноамериканската школа.
Пълна информация за шампионата в Марсилия може да се намери в сайта на ФИФА www.fifa.com, където има препратка за първенството, както и на сайта http://www.eurosport.com. Първенството със сигурност ще е интересно, тъй като плажният футбол е спорт, който набира скорост и има защо да му отделим внимание.

Източник: Симеон Христов, капитан на варненския тим по плажен футбол Одесос







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: