Златко Янков за сбогом: На спартаклии желая късмет, какъвто аз нямах!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:29 / 21.10.2014
1239
Бившият вече треньор на Спартак 1918 Златко Янков обясни пред "Народно дело" защо е напуснал клуба. Както е известно, под негово ръководство спартаклии записаха осем поредни загуби, а преди това имаха още две. Отборът е на последното място в класирането, като единствен не е спечелил точка.

Ето какво заяви Златко Янков за сбогом: "Решението да подам оставка е лично мое и го взех след загубата в Мездра. Така е най-добре, за да падне напрежението. При толкова много загуби е нормално вината да е на треньора и аз нямам моралното право да продължа. Поемам отговорността си и напускам, но не смятам, че само аз съм виновен.
Знаете, че когато дойдох, нямаше мъжки тим, а добрите играчи у нас вече си имаха отбори. В движение събирахме попълнения и водихме подготовка.

В последните три мача заиграхме добре, но вместо да вземем поне 7 точки, ние ги изгубихме. И то заради наши грешки. Някои играчи бяха контузени през седмицата и след като влизаха в мачовете, бъркаха. Нямахме и никакъв късмет, дори минимален.

В Гълъбово сгреши защитник, срещу Разлог - вратарят, а в Мездра - колективна грешка ни провали накрая. В Мездра изтървахме чисто положение при 0:0 чрез Пламен Иванов. Те също изпуснаха една ситуация. След почивката поведохме, няколко пъти излизахме двама на един при контри и вместо да решим двубоя, го загубихме.

На Спартак пожелавам да има късмет занапред, какъвто аз нямах. Ако в оставащите 3 есенни домакинства тимът вземе 7 точки и открадне нещо при гостуването в Бургас, шансовете за оцеляване остават, при положение че се направи качествена зимна селекция."



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).