Кметът откри турнир за Свeтовната купа по художествена гимнастика

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:59 / 24.07.2008
759

Фалстарт за Симона Пейчева в първото съчетание на обръч. Всички победителки стават ясни утре

В Двореца на културата и спорта днес беше открит турнирът по художествена гимнастика за Световната купа, както и турнирът за приза на Н.В. царица Маргарита Българска. Патронът на проявата бе в официална ложа. Коронованата особа ще остане до края на състезанието и утре лично ще награди призьорките в проявата. Откриването направи кметът на Варна Кирил Йорданов в присъствието на президентката на БФ по художествена гимнастика Мария Гигова. Участничките в турнира бяха поздравени от най-малките възпитанички на клуб “Чар-ДКС”. Основен спонсор на Световната купа във Варна е фирма Е.ОN. Главен съдия на двата турнира е трикратната ни световна шампионка Мария Петрова.
В надпреварата участие не взема ансамбълът на Украйна. В петък ще връчат уникалните медали, изработени от българския монетен двор. В турнира участват 5 ансамбъла и гимнастички от 10 страни. В индивидуалната надпревара ни представят Симона Пейчева, Елизабет Паисиева, Стела Султанова, а Моника Минчева и Марина Стоименова ще играят извън класирането. Снощи се състоя многобоят, а днес са финалите на отделните уреди. Турнирът започна с фалстарт за Симона, която в първото си съчетание изпусна обръча, но после доигра перфектно композицията.
Мая Пауновска, която е с контузия на бедрото, направи във Варна пълноценна тренировка. С болки в крака е Юлита Манолова, а Зорница Маринова е с обезболяващи инжекции в кръста, но грациите ни от ансамбъла ще стискат зъби до олимпийските игри в Пекин.


Източник: Борис Проданов, в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).