Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Кметът подписа договора за домакинство на Световната купа по плувен маратон
Автор: Екип Varna24.bg 15:59 / 31.07.2008Коментари (0)520
Кметът Кирил Йорданов е подписал договора (като председател на организационния комитет) за домакинство на Варна за Световната купа по плувен маратон, която по календара на ФИНА (Международната федерация) трябва да се проведе на 8 август 2009 г. във Варна на 10-километрова дистанция. Преди десетина дни в."Черно море" алармира, че Лондон е поискал варненската дата на надпреварата, но Кирил Йорданов прекърши британските амбиции. Сега остава контрактът да бъде парафира от БФ по плувни спортове и Варна да се прави както винаги (добре) в организационен план, за да стане СК традиционна за морската столица.

До голямото състезание има още година, но в неделя е 68-ото издание на плувния маратон "Галата - Варна". Плувци от 4 държави са заявили до момента участие в надпреварата, а интерес към преплуване на дистанцията има от Македония, Сърбия, Белгия и Холандия. Организатори на маратона са община Варна, ВМС на Република България и ПСК „Черно море". Те очакват и нов рекорд именно в тазгодишната надпревара.

Тази година наградният фонд на състезанието е увеличен с 1000 лв. в сравнение с 2007-а. Ще бъдат раздадени общо 4180 лв., разпределени между първите осем финиширали плувци в двата пола. Предвидени са и традиционните специални награди за най-млад, най-възрастен участник и за най-добре представил се чужденец.

В маратона могат да плуват граждани и гости на Варна и страната, записали се за участие в определения срок и преминали задължителен предсъстезателен медицински преглед, извършен в здравно заведение 3 дни преди проявата или 2 ч. преди извозването към старта - на Морска гара. Желаещите да участват предварително трябва да подпишат декларация, че са в състояние самостоятелно да преплуват разстоянието от нос Галата до буна №2, а за деца до 12 г. декларацията трябва да е подписана от родител.

Стартът както всяка година е от моста на нос Галата в 10 ч. Всички, записани за участие, трябва да се явят на 3 август в 8 ч. на Морска гара - Варна. Разстоянието по права линия от нос Галата до буна №2 е около 4500 м. Разстоянието може да бъде преплувано със свободно избран стил. Не се разрешава ползването на подръчни средства, плавници, помощ отвън и др. За преплували разстоянието се считат всички, които са пристигнали на финала най-късно 90 минути след първия финиширал. Всички останали състезатели трябва да преустановят плуването и с помощта на придружаващите лодки се отправят към брега.

Класирането е до VІІІ място. Победителите - мъж и жена, получават парични награди от по 500 лв.; ІІ място - 300 лв.; ІІІ място - 250 лв.; ІV място - 200 лв.; V място - 120 лв.; VІ място - 100 лв.; VІІ място - 80 лв. и VІІІ място - 70 лв.

С парични награди се отличават: трима най-възрастни участници, независимо от пола - 150 лв.; 120 лв. и 100 лева; трима най-млади участници, независимо от пола - 150 лв.; 120 лв. и 100 лв.; най-добре представил се чужденец - 100 лв.

Източник: chernomore.bg








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: