Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Ивайло Маринов: Откриването на Игрите е само церемония, резултатите са важни
Автор: Екип Varna24.bg 18:22 / 07.08.2008Коментари (0)568
©

Тържествената част е утре от 15 ч. българско време. Над 160 000 зрители се чакат на стадион “Птиче гнездо”


От утре светът ще е олимпиада. За добро или лошо, но именно китайската столица Пекин е домакин на летните игри. Какво представляват те, знаят не един и двама варненци, но безспорно най-голямото име сред тях е носителят на единствената титла за града ни Ивайло Маринов. Боксьорът, който десетилетиe беше №1 при най-леките, не скри впечатленията си от игрите.
“Бил съм на 2 олимпиади - Москва ’80 и Сеул ’88 - каза Ивайло Маринов. - На втората спечелих и титлата, тя ми хареса и повече, в нея се чувстваше духът на свободата. Иначе боксьорите не бяхме на откриванията, защото трябваше да играем още на другия ден в сутрешния сеанс от олимпийския турнир. Но и отстрани церемонията си остава само за пред света - помпозно събитие, което се забравя. Помнят се резултатите, победите, шампионите. Те са важни. Никога няма да забравя “Мила Родино” при награждаването. Това е същественото, не толкова кой ще носи знамето или каква ще е церемонията.”
Сега, 20 г. по-късно, Ивайло Маринов е убеден, че олимпиадите се организират все по-добре. “Убеден съм, че Игрите в Пекин ще се помнят. Ние също няма да ги забравим. И което е най-лошо - заради допинг скандала с щангистите. Като чуя, че искат проба на някой наш спортист, изтръпвам. Става ми страшно, защото знам, че сме на мушка и дори могат да ни измислят. В бокса вярвам, че такива проблеми няма да има и ще вземем 2 медала”, завърши единственият олимпийски шампион на Варна.
Иначе китайското ръководство до последно държи в тайна информацията за всички високопоставени гости, официални представители на страните, които са поканени на церемонията по откриването на 29-ите летни олимпийски игри, която е днес в 15 ч. българско време. На церемонията по откриването се очакват 85 души с ранг президент на страна, 10 души с ранг министър-председател и 10 монарси. Русия ще бъде представена от председателя на министерския съвет Владимир Путин, САЩ - от президента си Джордж Буш, както и Франция - от Никола Саркози.
Около 160 000 души ще посетят церемонията по откриването на олимпиадата, която ще се състои на стадиона "Птиче гнездо”. По техни изчисления се очаква зрителите да бъдат около 90 000, а почетните гости, спортистите и непосредствените участници в представлението още 70 000.

Източник: Борис Проданов, в. "Черно море"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: