Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Спартак-Интерком груп ще гони финал през новото първенство
Автор: Екип Varna24.bg 20:36 / 08.08.2008Коментари (0)969
© Ole-bg.com
Финал в женското волейболно първенство си поставя като цел варненския клуб Спартак-Интерком груп. Отборът е с нов старши треньор - бившата волейболистка на Черно море Кремена Трифонова, а в спортно-техническия щаб е и нейният съпруг д-р Емил Трифонов, който ще бъде физиотерапевт. От 1999 г. те неизменно са в чуждестранни клубове, а в последния сезон са били в Пирин (Разлог).
През тази година отборът ще разчита почти изцяло на млади състезателки. Изключение е опитната Виляна Демирева, която ще е капитан на отбора. Около нея класата си ще вдигат няколко от досегашните волейболистки, както и привлечените четири момичета от София и три от Видин. Някои от тях са ученички, други студентки, а най-големите са на 21-22 години.
Въпреки младостта на отбора спонсорът Павлин Николов е оптимист, че финалът е постижима цел. По думите му, селекцията за новото първенство в клуба е завършена на 90 процента. Новият старши треньор на Спартак Кремена Трифонова коментира, че най-сериозните конкуренти на водения от нея отбор ще са тимовете на ЦСКА и Левски. "Наясно съм, че не сме най-добрите и имаме да свършим още много работа", посочи младата треньорка.
"Цялата структура на отбора минава на напълно професионална организация", каза председателят на клуба Стефан Капитанов. Според него направената до този момент селекция не е лоша, а между състезателките няма голяма възрастова граница. "Идеята е да подготвим едно ядро от състезателки в перспектива", обясни Капитанов.
Отборът ще замине на лагер в Чепеларе на 10 август и ще се подготвя там до 31-ви. От 4 септември ще започне сериозната подготовка за първенството, като ще се търси вариант за участие в един или два турнира навън или в България. Засега официалните мачове на Спартак ще се играят в залата на Икономическия университет във Варна. Стефан Капитанов обаче разкри, че е предложил на Павлин Николов отборът да пропусне тази година, тъй като няма зала. Спонсорът е направил основен ремонт на покрива на залата на стадион "Спартак", но тя ще се ползва само за тренировки, тъй като не разполага с необходимия капацитет за изграждане на трибуни за публика. Павлин Николов от известно време е в сериозни преговори с градоначалника Кирил Йорданов за предоставяне на петно където да бъде вдигната зала. Най-вероятно съоръжението ще е в комплекса "Младост".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Стефанос Циципас: Григор Димитров за президент на Европейския съюз
Пет българки ще стартират от основната схема на международен тенис турнир във Варна
Съставите на Спартак Варна и Черно море
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: