Спартак-Интерком груп ще гони финал през новото първенство

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:36 / 08.08.2008
969
Финал в женското волейболно първенство си поставя като цел варненския клуб Спартак-Интерком груп. Отборът е с нов старши треньор - бившата волейболистка на Черно море Кремена Трифонова, а в спортно-техническия щаб е и нейният съпруг д-р Емил Трифонов, който ще бъде физиотерапевт. От 1999 г. те неизменно са в чуждестранни клубове, а в последния сезон са били в Пирин (Разлог).
През тази година отборът ще разчита почти изцяло на млади състезателки. Изключение е опитната Виляна Демирева, която ще е капитан на отбора. Около нея класата си ще вдигат няколко от досегашните волейболистки, както и привлечените четири момичета от София и три от Видин. Някои от тях са ученички, други студентки, а най-големите са на 21-22 години.
Въпреки младостта на отбора спонсорът Павлин Николов е оптимист, че финалът е постижима цел. По думите му, селекцията за новото първенство в клуба е завършена на 90 процента. Новият старши треньор на Спартак Кремена Трифонова коментира, че най-сериозните конкуренти на водения от нея отбор ще са тимовете на ЦСКА и Левски. "Наясно съм, че не сме най-добрите и имаме да свършим още много работа", посочи младата треньорка.
"Цялата структура на отбора минава на напълно професионална организация", каза председателят на клуба Стефан Капитанов. Според него направената до този момент селекция не е лоша, а между състезателките няма голяма възрастова граница. "Идеята е да подготвим едно ядро от състезателки в перспектива", обясни Капитанов.
Отборът ще замине на лагер в Чепеларе на 10 август и ще се подготвя там до 31-ви. От 4 септември ще започне сериозната подготовка за първенството, като ще се търси вариант за участие в един или два турнира навън или в България. Засега официалните мачове на Спартак ще се играят в залата на Икономическия университет във Варна. Стефан Капитанов обаче разкри, че е предложил на Павлин Николов отборът да пропусне тази година, тъй като няма зала. Спонсорът е направил основен ремонт на покрива на залата на стадион "Спартак", но тя ще се ползва само за тренировки, тъй като не разполага с необходимия капацитет за изграждане на трибуни за публика. Павлин Николов от известно време е в сериозни преговори с градоначалника Кирил Йорданов за предоставяне на петно където да бъде вдигната зала. Най-вероятно съоръжението ще е в комплекса "Младост".


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).