Георги Попов: В дублиращите отбори трябва да играят момчета до 23-24 годишна вързаст

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:58 / 12.08.2008
879
Дубълът на Черно море стартира с победа 1:0 над Пирин на стадион Тича. Моряците са водени от Георги Попов, който остана доволен от успеха над орлетата. Той не пропусна да благодари на футболистите от първия отбор, които се раздадоха на терена.

- Г-н Попов, какъв е коментарът ви за мача с Пирин?
- Тоа беше първият ни официален мач. Като за първи двубой трудно влязохме в ритъм и в самата игра. В отбора ни има доста млади момчета. Доста от момчетата са млади и за първи път играят на толкова сериозно ниво. Доволен съм от представянето и помощта, която ни оказаха играчи от представителната формация. Все пак Маринов, Пашкулев, Владко Костадинов, Теодор Атанасов, Радо Филипов и Тошко Колев доста ни улесниха. Свършиха си работата и помогнаха на по-младите си колеги да спечелим мача. Тук е мястото да подчертая, че така както спечелихме, можеше и да загубим двубоя.
- Как оценявате връщането в родния футбол на дублиращите отбори?
- Естествено, че има огромна нужда от тези формации. Единственото нещо, с което не трябва да се прекалява е пускането в игра на футболисти, които са на повече години. В тези отбори трябва да играят футболисти на възраст максимум 23-24 години. Да се обиграват младите състезатели и така да трупат опит, с които после да дават принос за успехи на мъжкия отбор.
- А защо схемата на дублиращото първенство е в такъв вид? Ако мъжкия отбор е гост, дублиращият е домакин? Какво имат предвид от БФС?
- Никой не ни е разяснил защо е точно така. Според мен по този начин се запазват терените на клубовете. Може би е и по-лесно за тези момчета, които не са попаднали в мъжкия състав, да са домакини.Мнението ми, че този формат на провеждане на нашето първенство е по-удачният. Другото положително нещо е, че са ни позволени да извършваме по 5 смени и така да търсим по-голяма вариативност в различните зони. Така и повече момчета могат да трупат игрови минути.

Източник: Калоян Златков


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).